Yaşa göre estetik operasyonlar değişiyor!

İstatistiklere göre kadınlar en çok 35-50 yaş aralığında estetik müdahalelere başvuruyor. Yapılacak operasyonlar da yaşa göre değişebiliyor. Örneğin; burun düzeltme ameliyatları özellikle genç yaşlarda burun düzeltme, karın germe ve meme ameliyatlarına başvuruyorken, 35 yaş üstü kadınlar yüz germe ameliyatlarını tercih ediyor.

Her meslekte olduğu gibi estetik cerrahide de para kazanma gerekliliği yadsınamaz bir gerçektir. Estetik işlemlerdeki arz ve talep ile ilgili rakamlar yıllar içinde artış gösteriyor. Tabi ki bu da birçok problemi beraberinde getiriyor. Her cerrahın her operasyonu en iyi şekilde yapabilmesi imkansızdır. Hastayı iyi analiz etmeden ona rutin işlemleri uygulamak ne yazık ki bu tür sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Doğal görünümden uzak sonuçlar ister istemez hastanın çevresinden de tepki almasına neden olurken, onu fiziki probleminden ziyade ruhsal kargaşaya sürüklüyor.

Reklam
Reklam

En Güzel Yaş, Kadının Kendini En Güzel Hissettiği Yaştır!

Güzellik sübjektif bir kavramdır. Kültürden kültüre farklılık gösterir. Önemli olan alım ve cazibedir. Yıllar geçtikçe yaşlanma gerçekleşse de cazibe kendini yitirmez. Kadın kendini hangi yaşta en güzel hissediyorsa, en güze yaşı odur ve bana göre kendisine bakıldığında neşe, zevk ve sevgi uyandıran kişi güzeldir.

Kadının en güzel yaşı kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Önemli olan kişinin kendisini güzel hissetmesidir. Güzellik zaten sübjektif bir kavramdır. Kültürden kültüre farklılık gösterir. Birçok kadın dışarıdan güzel olarak görülse de kendini güzel hissetmeyebilir. Sonu olarak kadın hangi yaşta kendini güzel hissediyorsa en güzel yaşı odur.

Cerrahide Görülen Yenilikler

Globalleşen dünyada artık teknoloji her tarafa eş zamanlı ulaşmakta. Bu da her branşta olduğu gibi estetik cerrahide de kendini gösteriyor. Eskiden var olan “Amerika’da şu alet varmış, Avrupa’da şu ilaç çıkmış” gibi kavramlar yok olmuş durumda. Şu anda hepimizin basından da sıkça takip etiği gibi, Türk plastik cerrahları gayet donanımlı, tecrübeli ve dünyada söz sahibi konumundalar. Bence bu konuda Türkiye’deki en büyük açık; hekim dışında hekime yardımcı personel yetersizliğidir. Ameliyat sırasındaki yardım ve sonrasındaki bakım, ameliyatın neticesine en az ameliyatı gerçekleştiren doktor kadar katkı sağlıyor. Bunu da birçok plastik cerrahi ekibi kendilerine özel takımlar oluşturarak aşmaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Cerrahi işlemler, temel prensiplere bağlı kalınarak her geçen gün kendini yeniliyor. Özellikle yüz ve orta yüz germe operasyonlarında harika neticeler elde etmekteyiz. Onun dışında yağ dokusundan elde edilen kök hücre ve hücresel yenileme yöntemi olan Fibrocell şu sıralar yeni yöntemlerdendir. Cerrahiye tamamlayıcı veya koruyucu olarak uygulanan bu teknikler kısaca ifade etmek gerekirse, hastanın kendi hücrelerinden belirli bir zaman içerisinde, özel koşullarda, doku mühendisliği ile kendi hücrelerinin oluşturulması ve gerekli görülen bölgelere enjeksiyonuna dayanmaktadır.