Yasa kaynak israfını önleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Yasası’nın kaynak israfının önleneceğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ders verdi. Siyasetin insanlara hizmeti esas aldığını belirten Karaosmanoğlu; “Siyaset çok anlamlı bir kavramdır. Sİyasetle uğraşan once kendini bilecek, kendine faydalı olacak. İnsan kendine faydalı olursa, sırasıyla ailesine, çevresine, millete faydalı olur” dedi.

10 yıldan fazla bir sure öğretmenlik yaptığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Çevremin tazyikiyle siyasete başladım. Teşkilatlarda çeşitli görevlerde bulundum. Büyükşehir’den önce de belediye başkanlığı yaptım” dedi.

Reklam
Reklam

Küçük yerlerde başkanlık zordur

Daha önce Yuvacık Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Küçük yerde yaptığım görevde yorulduğum kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yorulmuyorum. Buna emin olun. Küçük yerlerde en ufak bir iş için bile başkanı ararlar. Küçük yerlerin stresi çok fazladır. Yani, 5 bin nüfuslu bir yerde yorulduğum kadar 1 buçuk milyon nüfuslu Büyükşehirde yorulmuyorum” dedi. Siyasetin bir ekip işi olduğunu kaydeden Karaosmanoğlu; “Kimse tek başına herşeyi yapamaz. Ekibiniz sağlam olacak. Görev bölümü yapılacak. Ekip çalıştığında herkes görevini yaptığında işler makine düzeninde yürür” diye konuştu.

Bundan dolayı Siyaset Akademilerini önemli bulduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu; “Ekip kurmak için Siyaset Akademilerinde seçme şansınız oluyor. Hemen herkesi ekibe dahil edemezsiniz, böyle bir imkan yok ama yani iyiler içinde en iyisini seçme fırsatını bulunuyor” dedi.

Siyaset hüner işidir

Siyasetin bir hüner olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu; “Siyaset insanları halkı memenun etmektir. Bunun için vatandaşlara hizmet için proje üretmek gerekir. Onların sorunlarına çözmeniz gerekir. Dürüstlük ve güvenilirlik gerekir. Birebir halkın vatandaşın içinde olmayı gerektirir. Siz bunları yaptığınız zaman halk bakıyor, ‘bunlar iyi niyetle çalışıyorlar’ dediği anda devam edersiniz. Yoksa bitersiniz” dedi.

Reklam
Reklam

2014’te yeniden geleceğim

Manavgat’ta Ak Partili bir belediyenin yönetime gelmediğini, halkın Ak Parti hizmetleriyle henüz tanışmadığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu; “Siyaset konusunda söylediklerim ışığında herkes elini taşın altıan koyacak, parti üyeleri,delegeler, belediye meclis üyeleri il genel meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ilçe başkanı, belediye başkanları, il başkanı, milletvekilleri gerekirse bakanlar. Herkes elbirliği ile çalışacak. 2014’te Manavgat belediyesi bizim olacak. 2014 seçimlerinden sonra beni davet edeceksiniz geleceğim, inşallah hizmet nasıl yapılırmış herkes hep birlikte göstereceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Yasası

Değiştirilmesi gündemde olan Büyükşehir Belediyesi Yasası’na da değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu yasa ilk önce İstanbul ve bizde uygulandı. Kocaeli’nin bütün sınırları büyükşehir hizmet sınırı oldu. Bizde 45 tane belediye vardı. Şimdi 12 belediye oldu. Beldeleri yakın olan ilçelere bağladık” dedi. Yasa değiştiği zaman muhalefetin kapanan belediyeleri tekrar açacağız şeklinde propagandalarına vatandaşın ilgi göstermediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu; “Hatta Hereke Belediyesi’nin kapatılrıken, ‘Hereke tarihi belediyedir. Marka değeri vardır. Kaldırılır mı?’ şeklinde söylemler bile tutumadı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan birleştirme sonucunda vatandaşların daha iyi hizmet almaya başladığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu; “Şu anda Kocaeli’nde köylerde dahil olmak üzere imarı tamamlanmamış 1 metrekare bile boş alan yoktur. En ücra yere kadar hizmet götürülüyor” dedi.

Kaynak israfı önlenecek

Yeni yasanın çok doğru olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Şimdi düşünün bir kere, nüfusu bin olan bir belediye. Başkan var, özel kalemi var, memuru var, hizmetlisi var. Aracı var. Bu belediyenin geliri bu personelin maaşını ödemeye bile yetmez. Bu belediyelerin kapatılması bence çok doğru” dedi. Türkiye’nin çok zengin bir ülke olmadığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, yeni belediye yasasıyla birlikte kayanak israfının da önüne geçileceğini belirtti.

Çekinceler çok yersiz

Aralarında Antalya ve Konya’nın da olduğu bazı belediye başkanlarının vatandaşa hizmet götürme noktasında bazı çekinceleri olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu; “Bizim sınırlarımız büyük değil. Ama sınırları büyük olan illerde hizmet noktasında yaşanan çekinceler, tereddütler bence yersiz. Çünkü ona göre yardımlar yapılır. Aslında iyi bir ekiple çok rahat bir şekilde hizmet edilir. İnşallah edeceğiz. Vatandaşlarımız memnun olacak

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz