"Yasa oy hesabıyla çıkarıldı"

TOKAT İHA) - Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, İş Güvencesi Yasası'nın Meclis'ten oy hesabı ile çıkarıldığını ileri sürerek, "Meclis, borç batağında olan, hareket kabiliyetini yitiren, iflas eden esnaf ve sanatkar için bir şey düşünmüyor" dedi.

Başkan Aydoğan, yaptığı açıklamada, İş Güvencesi Yasası konusunda hükümete tepki göstererek, "Seçimde oy avcılığı yapmak hesapları ile o kadar işsizin olduğu bir ortamda oy hesabı ile İş Güvencesi Yasası'na sığınanların, iflas eden, borç batağında adeta hareket kabiliyetini kaybeden esnaf ve sanatkarın işlerinin güvenliği ile ilgili ne düşündüklerini ve bunun için hangi gayret ve çaba içerisinde olduklarını görmek isterdik. Bu yasa ile işçiye, İstanbul yaklaşımı ile büyük patronlara şirinlik yapanların, iflas eden, evine ekmek götüremeyen esnafın gözünde ve hafızasında, artırdıkları Bağ-Kur ve SSK primleriyle, durdurdukları esnaf kredileriyle aklında kaldıklarını bilmeleri gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ESNAFA DA İSTANBUL YAKLAŞIMI Esnafı gözardı edenleri esnafın da hayırla hatırlamasının mümkün olmadığını ifade eden Aydoğan, "İstanbul yaklaşımı denilen hadise, borcun bir kısmı silinerek, geriye kalan borcun 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeye yayılarak üstüne de yeni düşük faizli kredi verilerek büyük holdinglerin ayağa kaldırılmaya çalışılmasıdır. Büyük holdingler yanında, hükümetin 4 milyon esnaf için neler yaptıklarını sormak herhalde hakkımızdır. Kaldı ki, bu yaklaşımdan faydalanan sadece bir holdingin kredi borcu kadar Türkiye'deki tüm esnaf ve sanatkarın borcu yoktur" dedi.

Başkan Hamdi Aydoğan, 3 Kasım'da yapılacak seçimlere esnaf ve sanatkarların bu duygu ve düşünce içerisinde gideceğini, seçime girecek tüm partilerin Türkiye'nin en büyük kitlesi esnaf ve sanatkar için ne yapacaklarını açık ve seçik seçim beyannamelerinde görmek istediklerini vurguladı.