Yasadışı göçmenlerin parmak izleri alınıyor

WASHINGTON (İHA) - ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, ülkeye yasadışı yollardan girmeye çalışan göçmenlerin Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanarak, haklarında dosya açıldığını duyurdu. Dominik Cumhuriyeti ile Porto Rico arasında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, yakaladıkları kaçakların parmak izlerini alarak, biometrik fotoğraflarını çekiyor.

ABD'ye yasadışı yollardan girmeye çalışan göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanıyor. ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Dominik Cumhuriyeti ile Porto Rico arasında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, durumundan şüphelendikleri deniz taşıtlarını durdurarak, inceleme yapıyor.

Reklam
Reklam

Yasadışı göçmenlerin yakalanması halinde parmak izleri alınarak, biometrik fotoğrafları çekiliyor ve sınırdışı ediliyor. US-VISIT programı kapsamında yakalanan şahıslara ait bilgiler paylaşıma açılıyor ve havaalanları ile sınır kapılarına gönderiliyor. Bu sayede ülkeye yasadışı yollardan girmeye çalışmış olan şahısların ABD'ye giriş yapmalarına müsaade edilmiyor.