Yasağa Rağmen Kaldırımda Kurban Kesimi

Adana'da, belediyelerin belirlediği kurban kesim yerleri dışında kesim yapanlara yaklaşık 5 bin lira para cezası...

Adana'da, belediyelerin belirlediği kurban kesim yerleri dışında kesim yapanlara yaklaşık 5 bin lira para cezası uygulanacağının açıklamasına rağmen vatandaşlar kaldırımda kurban kesmeye devam etti.

Adana'da 4 ilçe belediyesi, kurban bayramı öncesi kurban kesim yerlerini belirleyerek, başka yerde kesim yapılması halinde yaklaşık 5 bin lira paraca cezası verileceğini bildirdi. Ancak Kurban Bayramı'nın 4. gününe gelindiğinde özellikle Fatih Mahallesi ve Gürselpaşa Mahallesi Kıyıboyu Caddesi'nde vatandaş kurbanını DSİ'ye ait sulama kanalının kenarındaki kaldırımda kesti. Seyhan Belediyesi tarafından Fatih Semt Pazarı'na modern kurban kesim yeri yapılmasına rağmen vatandaş kurban kesim yerinin hemen önündeki kaldırımda kurbanını kesti. Vatandaş kaldırımda ve parkta kesim yapıp, buradaki ağaçlara kurbanını asıp derisinden ayırarak daha sonra kurbanın pisliğini ise sulama kanalına boşalattı. Bu durum çevre kirliliğine neden olurken bölge bir süre adeta kurban kokusundan yaklaşılamaz oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: