Yasağa Uymayan Balıkçıyı Polis Avladı!

Avlama yasağının başlamasıyla birlikte Adana'da su altı polisi Seyhan Baraj Gölü’ne ağla avlama yapanlara fırsat...

Avlama yasağının başlamasıyla birlikte Adana'da su altı polisi Seyhan Baraj Gölü’ne ağla avlama yapanlara fırsat vermiyor. 1 Eylül'e kadar sürecek yasak için gölü tarayan ekipler, zaman zaman balıkçı kovalıyor, kimi zaman ise ağlara el koyuyor.

Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri, yaptıkları kontrollerde, Dörtler Topalak köyü Araplar Mahallesi kıyısında plakası ve sahibi belli olmayan bir teknede yeni toplanmış ağlar ele geçirdi. Polis, bota yüklediği ağları muhafaza altına aldı. Olayın ardından polise başvuran teknenin sahibi E.Ö.'ye av yasağını ihlal etmekten bin 800 lira para cezası uygulandı.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yaşadığımız dünyanın imkanlarından bütün canlıların daha uzun süre faydalanabilmesi için, her birey kendinde derin bir sorumluluk duygusu geliştirmelidir. Tabiatın dengesinin bozulmaması için gereken tedbirleri almak hepimiz için önemli bir görevdir. Bu sorumluluk bilinciyle balık üremesinin artırılması ve ülke ekonomisinin kalkınması için ticari ve amatör balıkçı vatandaşlarımızın avlanma yasağına hassasiyetle uymaları gerekmektedir. Kontrollere vatandaşlarımızın da desteğiyle yoğun bir şekilde devam edilecektir." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: