Yasal ama etik değil..!

MESBAŞ Genel Kurulu 10 dakikada ‘JET HIZIYLA’ yapıldı

Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş’nin –MESBAŞ- 26. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

MESBAŞ hizmet binasında yapılan genel kurulda başkanlık divanının oluşturulmasının ardından 10 dakikada tamamlanan jet hızlı genel kurula ortakların büyük çoğunluğunun katılmaması dikkat çekti.

Katılanların çoğunluğunu yönetime ve denetime girenlerin oluşturduğu genel kurulda 5 milyon 402 bin 160 hisse sahibi 178 ortak bulunmasına rağmen, ortaklardan 26 bin 550 asil olarak oy kullanılırken, 4 milyon 224 bin 783 hisse de vekalet alınarak temsilen oy kullandı.

Reklam
Reklam

MESBAŞ’ın yeni yönetim kurulu üyelikleri seçimlerinde üyeler arasında fazla bir değişiklik olmadı. MESBAŞ’ın yeni yönetime Mersin Deniz Ticaret Odası adına Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası adına Şerafettin Aşut, Toros Gübre ve Tekfen Holding adına Nazmi Civan, Selahattin Beyazıt Grubu adına Gültekin Gökmeral ve Deniz Nakliyat T.A.Ş. adına Sıtkı Cengiz Esin yeniden seçilirken, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ adına Cengiz Kaptanoğlu’nun yerine Yaşar Taşkın, görevden alınan eski AKİB Genel Sekreteri Selami Gedik’in yerine de Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz seçildi.Denetim Kurulu üyeliğine ise Yeminli Mali Müşavir Ertuğrul Yılmaz ve Şark Ekpres’i temsilen Mehmet Kireçci bir daha getirildi.10 dakika gibi çok kısa süre içinde tamamlanan genel kurulda hiç kimse karşı görüş bildirmedi. Maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Huzur hakkı miktarı az bulundu..!

MESBAŞ’ta yeni dönemde yönetim ve denetim kurulu üyelerine verilecek ücretlerin tesbit edilmesi maddesinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odası adına da verilen önergede yönetim kurulu üyelerine her ay bin 100 dolar, denetçilere de 735 dolar ödenmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, verilen diğer iki karşı önerge ise kabul görmedi.

Reklam
Reklam

İlk önergede İşadamı Abdullah Aracı yönetim kurulu üyelerine göndermede bulunarak, aylık huzur hakkının az olduğunu bu nedenle yöneticilerin aylık olarak bin 500 dolar, denetçilerin de bin dolar almaları gerektiğini söyledi. Selahiddin Akkuş’ta yaptığı sözlü önergede MESBAŞ’tan uzun yıllar alınmakta olan bu çok yüksek huzur hakkı bedellerinin hem kamuoyunu, hem de MESBAŞ ortaklarını uzun süredir rahatsız ettiğini bir kez daha vurguladı. Ayda bir defa yapılan toplantı karşılığı alınan bin 100 dolar ile 735 dolarların sembolik olarak bir dolara düşürülmesi gerektiğini önerdi.

Cihat Lokmanoğlu yine başkan..!

Seçilen üyeler 10 dakikada jet hızıyla biten genel kurul sonrasında yönetim kurulu seçimlerini yapmak için toplantıya geçti.Yapılan yönetim kurulu toplantısında Cihat Lokmanoğlu Başkan, Nazmi Civan da Başkan Vekili olarak yeniden görev aldı.

MESBAŞ ortaklarından büyük tepki..!

Genel kurul sonrası toplantıya katılan az sayıdaki bazı ortaklar alınan yüksek miktardaki huzur haklarına tepki göstererek: “Oy çokluğu ellerinde diye hem devletin hem de vatandaşın ortak olduğu bu şirketten bu kadar yüksek miktarda huzur hakkı alınmasını kabul etmiyoruz. İşin acı tarafı bu parayı alanların çoğu bu kentin yönetiminde, kaderinde söz sahibi olan insanlar. Neden böyle yapıyorlar anlayamıyoruz. Yapılanlar yasal olsa da etik değil. Kamuoyu olarak, ortaklar olarak yıllardır yapılan bu haksızlıklara tepki gösteriyoruz ama nedense anlamak istemiyorlar. Aslında Abdullah Aracı’nın da genel kurulda dediği gibi aldıkları para çok az. Çok daha fazla para olmalı ki afiyetle yiyebilsinler” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: