''Yaşam Arsızı'' Ürgüp'te çekiliyor

Nevşehir - Ödüllü sinema ve tiyatro sanatçısı Yasemin Alkaya'nın yönetmenliğini yaptığı "Yaşam Arsızı" adlı filminin çekimleri, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde sürüyor.

Alkaya'nın senaryosunu da yazdığı filmde, anne ve babasını trafik kazasında kaybeden iki kız kardeşin yaşam öyküleri anlatılıyor.

Daha önce rol aldığı filmlerle en iyi kadın oyuncu ödüllerini alan ve 1998 yılında İsviçre Ulusal Genç Sinemacılar Festivali'nde de "Ölmeye Yatmak" adlı film ile en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen Alkaya, yeni filminin 2007 yazında gösterime gireceğini belirtti.

Reklam
Reklam

"Yaşam Arsızı" isimli filminin şimdiden yurt dışından birçok festivale davet edildiğini ifade eden Alkaya, şunları söyledi:

"İnsanların hayatlarının sırf yargılamalar nedeniyle yok olduğunu düşünüyorum. Kimse yeterince açık ve insani değil. Özellikle bizim gibi Müslüman ülkelerde yargılamalar biraz daha ağır oluyor. Bizim kültürümüz sanılan ama yanlış yorumlanan geleneklerimiz ve bunların sonucunda oluşan yargılarımız var. Bu yargıdan dolayı insanların hayatları bitebiliyor. İnsanlar bir şeyi ne kadar çok saklarlarsa problemler o kadar sonuçsuz kalıyor. Dolayısıyla biz kendi sıkıntılarımız ve kendi eksiklerimize ne kadar sahip çıkarsak, çözüm bulmayı da o kadar çabuk sağlamış oluruz. İki zihinsel engelli kardeşin yaşamlarını anlattığımız filmde, bu konulara dikkat çekmeye çalışıyoruz."