“Yaşam Bilinci Projesi” eğitimleri başladı

İtfaiye Müdürlüğü tarafından “Yaşam Bilinci Projesi” dahilindeki eğitim seminerlerine başlandı.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 Gençlik Projeleri kapsamında kabul edilen “Yaşam Bilinci Projesi” dahilindeki eğitim seminerlerine başlandı.

“Yaşam Bilinci Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim seminerlerinin ilki, Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Seminere Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, okul müdürü Şahabettin Tuncal, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Seminerde kısa bir konuşma yapan İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, projedeki amaçlarının yaz aylarında artmakta olan boğulma vakalarının önüne geçmek olduğunu söyledi. İlk etapta yaklaşık 20 okula seminer vereceklerini belirten Acar, “Malatya ve çevresi göl ve barajlarla çevrili. Gençlerimiz ve çocuklarımız yaz aylarının gelmesiyle birlikte serinlemek için buralara gidiyorlar. Amacımız, buralardaki boğulma vakalarının önüne geçmektir. Bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımızla bu vakalar daha da azalacaktır. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu konuda ne kadar bilinçlendirirsek o derece başarılı oluruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Tuncal da yaptığı konuşmada, Malatya Belediyesi itfaiye teşkilatının çok önemli bir konu üzerinde eğitim çalışmaları yaptığını kaydederek, “Gençlerimiz ve çocuklarımız bu projeden edinecekleri bilgiyle daha dikkatli olacaklardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Malatya Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi Sorumlusu Bahattin Yıldırım tarafından eğitim semineri verildi. Slayt eşliğinde yapılan sunumun ardından, çocuklara şapka hediye edildi. Haber Merkezi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: