Yaşam boyu onur ödülleri sahiplerini buldu

ANTALYA (İHA) - 39. Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde her yıl geleneksel olarak verilen Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerini buldu.

Cam Piramit'te bu gece düzenlenen törende görüntü yönetmeni Kenan Kurt, sinema sanatçıları İzzet Günay, Kartal Tibet ve Selda Alkor ile yönetmen ve yapımcı Hulki Saner'e Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi. Gecede ayrıca son 4 yıldır verilen Yıldırım Önal Anı Ödülü ise, bu yıl Türk sinemasının karakter oyuncusu Ahmet Mekin'in oldu.

Sunuculuğunu Açelya Akkoyunlu ve Nail Kırımzıgül'ün yaptığı Onur Gecesi'nde ilk ödül Ahmet Mekin'e verildi. Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü, ödülün geçen yılki sahibi Kerim Avşar'ın elinden alan Mekin, bu ödülü genç karakterlerle birlikte yıllarca başarılı sanatçılara taşınacağını belirterek sahneye davet ettiği torunu Oğul Geven ile sevincini paylaştı.

Reklam
Reklam

Yaşam Boyu Onur Ödülleri'nin dağıtımında en duygulu anlar Kartal Tibet ile yaşandı. Tibet, yıllardır Türk sinemasına hizmet etmesine rağmen Altın Portakal'da ilk kez ödül aldığını söyledi. Tibet, kendisiyle ilgili jeneriği izledikten sonra, "'Ben bu kadar iş yapmış mıyım' diye kendime sordum. Bir baktım ki elimde tuttuğum bu ödül, aldığım ilk Altın Portakal ödülü" dedi.

Gecede ödül alan tek bayan sanatçı olan Selda Alkor ise, ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Bekir Kumbul'dan alırken gözyaşlarına hakim olamadı.
Kendisini Altın Portakal Film Festivali'nin ilk göz ağrısı olarak nitelendiren İzzet Günay ise, bu ödülün kendisini Türk sinema seyircisinin unutmadığının bir göstergesi olarak kabul ettiğini söyledi.

Gecenin son ödülü ise, 81 yaşındaki Hulki Saner'e verildi. Saner ödülünü, asistanı olan sinema yönetmeni Orhan Aksoy'un elinden aldı.
Törenin ardından ödül alan sanatçılar, salonu dolduran sanatçı ve halkla kucaklaştı. Gece Sertap Erener konseriyle sona erdi.