Yaşam Park Açıldı

Atakum Belediyesi tarafından engellilerin yararlanması için dizayn edilen Yaşam Park, düzenlenen törenle açıldı.Atakum Belediyesi tarafından...

Atakum Belediyesi tarafından engellilerin yararlanması için dizayn edilen Yaşam Park, düzenlenen törenle açıldı.

Atakum Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin metrekare alana kurulan ve engellilerin yararlanabileceği şekilde dizayn edilen Yaşam Park, CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve diğer katılımcılar tarafından hizmete açıldı.

Törende konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, Samsun'da Samsunlu kimliğiyle olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Karayalçın, "Düşünen ve üreten bir insanın mutluluğunu ben Metin Burma'nın gözünden ve yüzünden anladım. Bu sabah Çakırlar Korusu’na gittik ve orayı gördük. Resmi açılış sonra yapılacak ama manzara sonucu değerlendirmede Atakum’da tüm Karadeniz ve Türkiye için çok büyük bir hizmetin şekillenmekte olduğunu gösteriyor. Önceden Samsun milletvekili olarak çalıştım. O dönemde Metin Burma ile çalıştım. Aradan yıllar geçti. Bir Samsunlu olarak buradayım. Metin Burma proje yapmaya devam ediyor ve bitmiyor. Allah yolunu açık etsin. İnanıyorum ki, o daha nice projeler üretecek ve yapacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise, “Geçtiğimiz dönemlerde birçok tesisler açtık. İktidarın bütün engellerine rağmen çalışmalarını devam ettiren Metin Burma'yı kutluyorum. Bugünlerde böyle hizmetler eden hangi görüşten olursa olsun beldemizde, ilçemiz de ve ilimizde ki insanlara sahip çıkmamız lazımdır. Bizlerin CHP'li olarak bugün kalelerimizi muhafaza etmemiz gerekir. Ben sizlerin mücadele edeceğinize inanıyorum" diye konuştu.

2009'dan bu zamana kadar bir Atakum ilçesinde birçok değişikliklerinin olduğunu söyleyen Başkan Metin Burma, "O günlerden bu günlere Allah’a şükür gelerek gördük. Atakum Belediyesi güçlü bir belediye olarak halka hizmet etmenin gururu içerisindedir. Atakum, hızlı gelişiyor ve büyüyor. Bir süre Atakum'dan uzak kalan insanlar geldikleri zaman Atakum'u tanıyamıyor. Artık açılışlar sürecine girdik. Size yakışır olmak için sürekli çalışıyoruz. Bu Yaşam Parkı yaptık. Büyük bir iddiayla yapmadık ama gönlümüzü vererek yaptık. Halkımızla engelli ve ya engelsiz birlikte yaşamayı hedefledik. Burayı hepimiz için yaptık" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Törende ayrıca CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Hüseyin Ateşer de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından katılımcılar açılış kurdelesini kestiler. Kurdele kesimi sonrası da programa katılan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, ise partilileri tek tek selamlayarak, Başkan Metin Burma'yı tebrik etti. Düzenlenen törene yarıca CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Samsunspor Başkanı Emin Kar ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

Atakum Belediyesi tarafından açılan parkın içerisinde kullanıcıların her türlü sosyal ve kültürel faaliyetler yapmasına olanak tanıyan açık ve kapalı mekanlar, küçük bir gölet, köprüler, çocuk oyun alanları, kütüphane, satranç kulübü ve kafeterya bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz