Yaşamak Için Her Gün En Az 25 Gram Tuz Tüketen Çocuk

DENİZLİ (AA) - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (HÜTF) İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ağır seyretmekle birlikte yaş büyüdükçe seyrin hafiflediğini belirten Özön şu ifadeleri kullandı: "Hastanın tedavisi yürütülürken düzenli kontrollerde kanda elektrolit düzeyleri ölçülmesi gerekmekle birlikte bu kontrollerin 2-3 ayda bir, tedavi düzenlemeleri gerektiği takdirde 15 gün ayda bir sıklıkla yapılması gerekmekte olup, yaş büyüdükçe kontrollerin arası da açılmaktadır. Bu hastaların “evde ölçüm yapmak üzere” makine satın almaları gereksinimi yoktur. Hasta ailesine bu yönde herhangi bir öneride bulunulmamıştır, kaldı ki bu tür gereksinimler doğduğunda hastalara resmi rapor yazılır, hastanın sosyal güvencesi bu tür gereksinimleri karşılar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz