''Yaşamak için uzaya yerleşmeliyiz"

Ankara (AA)- Dünyaca ünlü bilim adamı Stephen Hawking, insan ırkının hayatta kalmasının, evrende yaşayacak yeni yerler bulmasına bağlı olduğunu söyledi.

Britanyalı astrofizikçi Hawking, Hong Kong'da katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, insanlığın 20 yıl içinde Ay'da ve 40 yıl içinde de Mars'ta kalıcı üsler kurabileceğini belirterek, "başka bir güneş sistemine gitmedikçe Dünya kadar güzel bir yer bulamayız" dedi.

Hong Kong'da adeta bir rock yıldızı gibi karşılanan ve tüm konuşmalarının bileti günler öncesinde satılan Hawking, türlerin yaşamını sürdürmesi için insan ırkının uzaya yayılmasının önemine işaret ederek "ani küresel ısınma, nükleer savaş, genetiği değiştirilmiş virüsler veya henüz düşünülemeyen diğer tehlikeler" gibi felaketlerden ötürü Dünyada yaşam riskinin arttığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Tedavisi olmayan sinir sistemi hastalığı amyotrafik lateral sikleroz (ALS) nedeniyle tek elini kullanabilen ve bilgisayar desteklibir sistem ile iletişim kurabilen Hawking, eğer insanlık gelecek 100 yılda birbirini öldürmekten vazgeçerse Dünyadan destek almadan ayakta kalmayı sürdürebilecek yerleşimler kurulabileceğini belirtti.