Yaşamaz Denilen Bebek 3 Yaşına Girdi, Sünnet Bile Oldu

Bursa’da, Canan ve Bahri Sakız çiftinin evliliklerinin 30'ncu yılında doğan çocukları minik Murat, birçok sağlık...

Bursa’da, Canan ve Bahri Sakız çiftinin evliliklerinin 30'ncu yılında doğan çocukları minik Murat, birçok sağlık problemleriyle mücadele ediyor ama her şeye rağmen hayata gülümsemeyi ihmal etmiyor.

Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan Bahri ve Canan Sakız çiftinin evliliklerinin 30'ncu yılında dünyaya gelen bebekleri Murat Sakız, doğduğu günden beri kalp yetmezliği, damar tıkanıklığı, zihni engeller ve gelişim problemleriyle mücadele etmeye başladı. Baba Bahri Sakız, doğumunun üzerinden 9 ay geçmesine rağmen, hastaneden bir türlü çıkaramadığı oğlu Murat'ın gözlerinin de hiç görmeyeceğini öğrendiği gün, hastaneden ayrılarak evine gitmiş ve kendini asarak intihar etmişti. Doktorların yaşaması çok zor dedikleri minik Murat, babasının intiharının ardından hayata sımsıkı tutundu. Yaşamaz denilen çocuk 3 yaşına girdi ve tedavi gördüğü hastanede doktorları tarafından sünnet edildi.

Reklam
Reklam

"KEŞKE BABASI DA GÖREBİLSEYDİ"

Eşinin ölüm haberiyle yıkılan anne Canan Sakız, hasta oğlu ile bir başına kaldı. Biricik oğlu Murat’ı yaşatmak için bütün imkanlarını seferber eden talihsiz anne, mücadeleden vazgeçmedi. Tedavi ve ilaç masraflarını karşılayabilmek için elinde avucunda ne varsa harcayan Canan Sakız, oğlunu hayatta tutmayı başardı. 3 yaşına giren Murat’ın sağlık problemleri devam etse de o yaşamaktan vazgeçmiyor ve hayata gülümsemeye devam ediyor.

Anne Canan Sakız, “Eşim, oğlumuzun doğduğu günden itibaren çektiği acılara dayanamadı. En son doktorların "Oğlunuzun görme bozukluğu var" demesi onu çok yıktı. O gün eve ihtiyaçlarımızı almaya diye gitti, ama kendi canına kıydı. Keşke hayatta olsaydı da oğlunun sünnetini görebilseydi. Babası öldüğünde oğlum 9 aylıktı, şimdi 3 yaşında. Geçen ay ikinci anjiyo ameliyatını oldu. Sağ kolu hiç tutmuyor, her an havale geçirme riski var, gözleri görmüyor. Önümüzdeki günlerde de burnundan ameliyat olacak, ama o gördüğünüz gibi gülümsemeyi ihmal etmiyor. Ben de oğlum için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz