Yaşanan fakirliği böyle gözler önüne serdi!

Güney Koreli Fotoğrafçı Sim Kyu-Dong, "Goshitels" içinde yaşan fakir insanların sefalet dolu yaşamlarını gözler önüne serdi. İşte o fotoğraflar...

Yabancılar için Güney Kore, ileri teknolojisi, etkileyici gökdelenleri, lezzetli yemekleri ve onurlu gelenekleri ile ünlüdür. Ancak, Güney Kore’nin fakirlerinin yaşadığı ‘Goshiwon’ ve ‘Goshitel’ gibi turistlerin ya da diğer insanların hiç görmediği bir yüzü var.

Güney Koreli fotoğrafçı Sim Kyu-dong, iş için oraya taşındığında Seul'deki Goshiwon'da yaklaşık 5 yıl geçirdi ve oradaki insanların hayatlarını fotoğraf makinesiyle belgeledi. Gangwon Eyaletindeki Gangneung'tan gelen fotoğrafçının başka seçeneği yoktu, çünkü Goshiwon için kira ucuzdu, para yatırmaya gerek yoktu ve bakım ücreti yoktu.

Reklam
Reklam

Goshiwon aslında devlet baro sınavı ya da kamu hizmeti sınavları gibi çeşitli testlere hazırlık sınavları için inşa edildi. Ne zaman evden çıkıp Seul’da kalsam Goshiwon'u kullandım. Güzel bir yerdi, ”dedi Sim. “Bu şekilde, yaklaşık 5 yılımı Seul’ün Goshiwon’unda geçirdim.”

Goshiwon odaları, yatakhane odalarına çok benziyor, mutfak alanları ve banyolar paylaşılıyor ve birçok öğrenci, göçmen işçi buralarda kalıyor diyen fotoğrafçı, çektiği resimlerle Güney Kore'deki içler acısı durumu ve fakir insanları net bir şekilde gözler önüne sermişe benziyor. Ne diyelim, nerede ve kim olursanız olun fakirlik zor...

İşte o içler acısı yaşamlar...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Anahtar Kelimeler: