Yaşar Alptekin: Sinan Çetin, Anadolu insanının duygularına tercüman oldu

Eski manken ve sinema oyuncusu Yaşar Alptekin, yönetmen Sinan Çetin'in, 9. Türkçe Olimpiyatları'nda söylediği içten...

Eski manken ve sinema oyuncusu Yaşar Alptekin, yönetmen Sinan Çetin'in, 9. Türkçe Olimpiyatları'nda söylediği içten ve samimi sözleri için yürekten tebrik ettiğini söyledi.
Favori Ajansı tarafından, Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar beldesinde düzenlenen etkinlik için turizm şehrine gelen Yaşar Alptekin, program öncesi Özel Sevgi Hastanesi'nde hasta ziyaretinde bulundu. Hastanede yatan hastaları ziyaret eden ve Miraç Kandili için hastalardan dua etmelerini isteyen Alptekin, sünnet olan 12 çocuğu da ziyaret ederek erkekliğe adım atmalarından ötürü ailelerini tebrik etti.
Hastanede sağlık kontrolünden geçen Alptekin, sağlıklı olmayı zararlı alışkanlıkları kullanmamaya borçu olduğunu kaydetti. Hastane ziyareti sonrası 9. Türkçe Olimpiyatı ile ilgili açıklama yapan Alptekin, dünyanın dört yanına açılan Türk okullarının Türkiye'nin onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi. Anadolu insanının alın teri ve fedakarlığı ile açılan Türk okulları ile ilgili en güzel sözü geçtiğimiz günlerde ünlü yönetmen Sinan Çetin'in söylediğini belirten Alptekin; Çetin'in samimi, içten ve yürekten söylediği sözleri için can-ı gönülden tebrik ettiğini kaydetti. Alptekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Dünyanın dört bir yanında açılan Türk okulları ülkemizin onur ve gururu. Dünyanın değişik ülkelerinde ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandıran, İstiklal marşımızı ve Atatürk'ün gençliğe hitabesini dünya çocuklarına öğrettikleri için öğretmenlerimize teşekkür borçluyuz. Okulların açılmasında fedakar Anadolu insanını yürekten tebrik ediyoruz. Türk okulları sayesinde güzelim Türkçemizin dünyada kullanım alanı her geçen gün yaygınlaşıyor. Ülkemin ismini dünyanın dört bir yanına duyurdukları için eğitim gönüllülerine hepimizin vefa borcu var."
Hastane ziyaretinde 85 yaşındaki Hatice Ayaz da Yaşar Alptekin'e, 'seni çok seviyorum oğlum' diyerek elini öptürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz