Yaşar Kemal’in Baba Mezarı Bakımsız Kaldı

Ünlü Yazar Yaşar Kemal’in doğup büyüdüğü yer olan Osmaniye merkeze bağlı Hemite köyündeki mezarlıkta babasına...

Ünlü Yazar Yaşar Kemal’in doğup büyüdüğü yer olan Osmaniye merkeze bağlı Hemite köyündeki mezarlıkta babasına ait mezarın bakımsız kaldığı belirtildi.

Hemite köyünde 1928 yılında ölen ünlü edebiyatçının babası Sadık Bey’e ait kabrin hali görenlerin içini burkuyor. Köy mezarlığındaki yabani otlar ve dikenlerden görünmez olan Sadık Bey'e ait mezarın eski yapı taşları da yer yer sökülmüş durumda.

Yaşar Kemal’in babası Sadık Bey, uğradığı bir saldırıda öldürülmüş ve Hemite köyü mezarlığına defnedilmişti. 1928 yılında defin sırasında konulan mezar taşı hâla duruyor. Baba mezarına herhangi bir bakım yaptırmayan Yaşar Kemal’e ise köy halkı buruk bakıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: