Yaşar Kemal'in Çini Merakı

Ünlü yazar Yaşar Kemal, çini ve tarih diyarı Bursa'nın İznik ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.Beraberindeki grupla...

Ünlü yazar Yaşar Kemal, çini ve tarih diyarı Bursa'nın İznik ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Beraberindeki grupla İznik'e gelen usta edebiyatçı, tarihi Süleyman Paşa Medresesi Çiniciler Çarşısı'nı gezdi. Dükkan dükkan gezerek İznik çinilerini inceleyen Yaşar Kemal, "İznik çinisindeki ruh bir başka. Sen sürekli İznik'e gelirim, siz görmüyorsunuz" dedi.

Osmanlı'nın ilk üniversitesi olarak bilinen Süleyman Paşa Medresesi'ni özellikle ziyaret ettiği öğrenilen Yaşar Kemal, pek fazla konuşmak istemedi.

Reklam
Reklam

Medrese esnafından Mavi Çini ve Çandar Çini Atölyesi'nin temsilcileri Mahmut Çalışkan ve Havva Çandar, emektar edebiyatçıya birer çini hediye etti.

Çini ustaları ile sohbet eden Yaşar Kemal, daha sonra İznik'ten ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: