Yaşar Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni

İZMİR (A.A) - Yaşar Üniversitesi (YÜ) 2012-2013 Akademik Yılı açılış töreninde yeni kampüs alanının temeli atıldı.

İZMİR (A.A) - Yaşar Üniversitesi (YÜ) 2012-2013 Akademik Yılı açılış töreninde yeni kampüs alanının temeli atıldı.

Selçuk Yaşar Kampüsü'ndeki törene YÜ Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin 2001'de 52 öğrenciyle başladığı eğitim yolculuğunun bugün 5 bin 520 öğrenci ve 552 çalışanıyla sürdüğünü belirtti.

"Bilim, Birlik, Başarı" sloganıyla üniversitenin 11 yılı geride bıraktığını vurgulayan Yiğitbaşı, bu yıl üniversiteye toplam 1300 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Murat Barkan da yaptığı konuşmasında üniversitenin Avrupa Birliği projelerinde büyük başarı gösterdiğini kaydetti.

Prof. Dr. Barkan, "Yıl içinde Avrupa Birliği Merkezimiz 9 projede aktif katılımını sürdürdü, yoğun programlar altında Türkiye'den kabul edilen 13 projenin 5'ini üniversitemiz kazanmış ve projeler başarıyla tamamlanmıştır. AB Fonuyla desteklenen projelerde sergilediği başarılı performansın ödülü olarak 2 ek hibe projesini daha kazanmış bulunuyoruz" dedi.

Törende üniversiteye dereceyle giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan "Türkiye Ekonomisinin Büyüme Dinamikleri" konulu ilk dersi verdi.

Yeni akademik yıl başlangıcı dolayısıyla DYO Resim Yarışması Ödüllü Eserler Sergisi Selçuk Yaşar Kampüsü'nde açıldı.

Tören kapsamında Selçuk Yaşar Kampüsü'nün yanında bulunan yaklaşık 8 bin 400 metrekarelik ek kampüs alanının temeli atıldı.

Toplam kapalı alanı 25 bin 264 metrekare olan ek kampüs alanındaki yeni bina yerin altındaki ve üstündeki bölümleriyle toplam 8 kattan oluşacak. Binada, 4 adet 120 kişilik, 1 adet 260 kişilik, 1 adet 220 kişilik olmak üzere toplam 6 amfi yer alacak.

Reklam
Reklam

Muhabir: Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: