Yaşar Üniversitesi'nin EXPO Anketi

İZMİR (A.A) - Yaşar Üniversitesi, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ilişkin anket düzenledi.

İZMİR (A.A) - Yaşar Üniversitesi, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ilişkin anket düzenledi.

Yaşar Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çakmakçı koordinatörlüğünde İzmir genelinde uygulanan ankette İzmirlilerin EXPO hakkındaki bilgi ve düşünceleri araştırıldı.

289 kişinin cevaplandırdığı ankette, katılımcıların yüzde 11,3'ünün EXPO 2020 hakkında "çok iyi", yüzde 28,3'ünün "iyi", yüzde 34'nün "orta" ve yüzde 26,3'ünün de "az" bilgiye sahip olduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Ankete katılanların yüzde 18,7'i günümüze kadar yapılan EXPO 2020 tanıtım çalışmalarını yeterli bulurken, yüzde 81,3'ü de çalışmaların yetersiz olduğunu savundu.

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Başkanı Prof. Dr. Edip Teker, farklı eğitim ve gelir düzeylerine sahip ve farklı meslek gruplarından kişilere uygulanan anket sonucunda İzmirlilerin EXPO'ya olan ilgisinin yeterli olmadığını gördüklerini belirterek, "Oysa İzmir için EXPO 2020 İzmir'e göz ardı edilemeyecek faydalar sağlayacak. İzmir, dünya kentine dönüşecek, uluslararası alanda tanınırlığı artacak" dedi.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: