Yaşar’dan Yozgat Çıkarması

Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Karabalı köyünün düzenlediği Geleneksel Çörek Festivali yüzlerce Yozgatlı...

Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Karabalı köyünün düzenlediği Geleneksel Çörek Festivali yüzlerce Yozgatlı vatandaşı bir araya getirdi.

Yurt dışından gelen birçok Yozgatlıya ev sahipliği yapan festival, barış, demokrasi ve kardeşlik çatısı altında buluştu. Festivale Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılınç, CHP Eski Başkan Yardımcısı Yaşar Seyman, Karabalı köyü muhtarı Ünal Ünlü katıldı.

Karabalı Derneği Başkanı Durak Kaplan, Karabalı halkının geleneklerine bağlı bir köy olduğunu vurgulayarak, "Atalarımızdan devraldığımız tarihsel ve kültürel miraslarımızı yaşatacak ve gelecek kuşaklara devredeceğiz" dedi. Konser ve Semah gösterileriyle devam eden festivalde, yurt dışından ve şehir dışından gelen Karabalılar halaylar eşliğinde hasret giderdi.

Reklam
Reklam

Yaşar, şenlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verirken, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin ayrı bir güzelliği sizi kucaklar. Bozkırın içinde kurulmuş Karabalı köyünün güzel yürekli yurttaşları da bizleri burada kucakladı. Hemşehrilik bilincinin kaybedilmemesi, gelenek ve göreneklerin de unutulmaması için bu tür etkinlikler devam ettirilmelidir. Yenimahalle Belediyesi olarak tüm yurttaşlarımıza dil, din, ırk, mezhep, siyasi fikir gözetmeksizin hizmet veriyoruz” dedi. Festivale katılan Yukarı Emirler köylülerinin yoğun ilgisiyle karşılan Yaşar, köylülerin isteği üzerine Yukarı Emirler köyünü ve Cem Evi’ni ziyaret etti. Köylüler, Yaşar’a Cem Evi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz