Yasaya endeksli bütçe

MUĞLA (İHA) - Muğla Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, 2003 yılı İl Özel İdare Bütçesi'ni 11 trilyon 250 milyar lira olarak onayladı. Bütçeyi Yerel Yönetimler Yasası'nın çıkması ihtimaline göre hazırladıklarını belirten Komisyon Sözcüsü Salih Özdemir, "Yasa çıkmazsa işimiz zor" dedi.

Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2003 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Bütçede Gelirler Hanesi'nde vergi gelirleri toplamı 8 trilyon 509 millyar 009 milyon, vergi dışı gelirler toplamı 2 tirilyon 740 milyar 942 milyon, yardım ve fonlar toplamı 49 milyar lira olarak yeralırken, Giderler Hanesi'nde cari harcamalar toplamı 3 trilyon 46 milyar 103 milyon, yatırım harcamaları toplamı 5 trilyon 27 milyar ve transfer harcamaları da 3 trilyon 176 milyar 896 milyon lira olarak yeraldı.

Reklam
Reklam

Oybirliğiyle kabul edilen bütçede giderler ve gelirler toplamı 11 trilyon 250 milyon TL denk bütçe olarak belirlenirken, Bütçe Komisyon Sözcüsü Salih Özdemir, "Bütçeyi Yerel Yönetimler Yasası'nın çıkması ihtimaline göre hazırladık. İnşallah çıkar. Çıkmazsa işimiz zor" diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy da teşekkür konuşmasında, "Köylere hizmet götürülürken çok titiz davranıyoruz. Öncelikler mutlaka belirleniyor. Bu dönem de aynı şekilde davranılacak. Ben bütçeyi onayladığınız için teşekkür ediyorum. Bütçe Komisyonu Sözcüsü'nün dileğine ben de katılıyorum. Umarım Yerel Yönetimler Yasası bu dönemde çıkar" dedi.