Yasemin'in masraflarını GATA karşılıyor

ANKARA (İHA) - Konya'da çöken Zümrüt Apartmanı'nın enkazından 157 saat sonra sağ olarak çıkarılan ve tedavi altına alındığı GATA'da kongren olan sağ bacağı diz üstünden kesilen Yasemin Yaprakçı, bugün lik kez basının karşısına çıkarıldı.

Enkaz altından kurtarıldıktan sonra bir an olsun bile kendisini yalnız bırakmayan eşi Halil Yaprakçı'yla birlikte hasta odasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan mucize kadan, kesilen bacağına rağmen yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Enkaz altında yaşadığı kabus dolu 157 saati anlatan genç kadın, "Enkaz altındayken yukarıda devam eden kurtarma çalışmalarını duyuyordum. Konya genelinde deprem olduğunu sanıyordum. Önceleri umutsuzluğa kapıldım ama sonra umutlandım. Yaşadığım için çok mutluyum" diye konuştu. Anne ve babasının öldüğünden henüz haberi olmayan genç kadın, enkaz altından sağ olarak kurtulan 1.5 yaşındaki oğlunu bir an önce görebilmenin hayaliyle yaşıyor. Yasemin Yaprakçı, kendisiyle yakından ilginenen ve "Annem babam kadar ilgilendiler" dediği GATA personeline teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

BAŞTABİP ŞEN: "YAPRAKÇI'YI 10 AYRI KLİNİK MUAYENE ETTİ" Bu arada, Yasemin Yaprakçı'nın sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen GATA Tıp Fakültesi Dekanı Dekanı ve Eğitim Hastanesi Baştabibi Prof. Tbp. Tümgeneral Derviş Şen, genç kadının kesilen bacağına takılacak protez dahil tüm masraflarının GATA tarafından karşılanacağını söyledi. Yaprakçı'nın GATA Kanunu'nun 7. maddesinin j bendi gereğince tedavi altına aldıklarını belirten Şen, hastanın 10 ayrı klinik tarafından muayeneden geçirildiğini ve genel sağlık durumunun iyiye gittiğini kaydetti. Yasemin Yaprakçı'nın 'ambulans helikopter'le GATA'ya getirildiğinde sağ bacağında ödem yara ve kangren, sol bacağında ise derin yaraların oluştuğunu ve böbrek yetmezliği teşhisinin konulduğunu anlatan Şen, "Sağ bacağı diz üstünden alınmadan önce hasta tıbbi ve psikolojik olarak hazırlandı. Şu anda protez konusunda bir sıkıntımız yok. Dışarıdan alacağımız malzeme olmazsa tüm masraflar tamamen GATA tarafından karşılanacak" şeklinde konuştu. Şen, Yasemin Yaprakçı'nın psikolojik olarak da iyileştiğini, genel sağlık durumu tamamen düzeldikten sonra taburcu edileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Öte yandan, genç kadının eşi Halil Yaprakçı ise basın toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Eşi ve 1.5 yaşındaki çocuğu enkaz altından çıkarıldığı için mutlu olduğunu söyleyen Halil Yaprakçı, "Eşim hastaneden tedavi olduktan sonra en kısa sürede hacca gitmeyi düşünüyoruz" dedi. Genç adam çöken binadan kaçışını anlatırken yüzünü büyük bir hüzün kapladı.