Yaşı nedeniyle müebbet hapis cezasından kurtuldu

SAMSUN (İHA) - Samsun'un Kavak ilçesinde bir kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan genç, yargılandığı sırada resmiyette 20 gözüken yaşının olay tarihinde 16 olduğu tespit edilince, müebbet hapis cezasından kurtuldu.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Kavak ilçesinin Azaklı köyünde 27 Temmuz 2006 tarihinde akrabası Abdullah Demirtaş'ı (45) av tüfeğiyle vurarak öldürüp, oğlu Elvan Demirtaş'ı (15) da yaraladığı iddia edilen B.D.'nin yargılanmasına devam edildi. Resmiyette 1987 doğumlu gözüktüğü ve 18 yaşından büyük olduğu için hakkında, Abdullah Demirtaş'ı öldürmesiyle ilgili 'silahla tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Elvan Demirtaş'ı da yaraladığı için adam öldürmeye teşebbüs suçundan da 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan B.D.'nin, olay tarihinde yaşının 18'den küçük olduğu ve ölen kardeşinin yerine nüfus kayıtları silinmeyerek yerine yazıldığı ileri sürüldü. B.D.'nin avukatı Ata Giritli, müvekkilinin olay tarihinde 16 yaşında olduğunu ileri sürerek, yaş tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini talep etti. Mahkeme tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek yaş tespiti yapılan B.D.'nin gerçek yaşının olay tarihinde 16 olduğu belirlendi. Mahkemeye, B.D.'nin yaşının olay tarihinde 18'den küçük olduğuna dair Adli Tıp Kurumu tarafından rapor gönderildi.

Reklam
Reklam

Bugünkü duruşmada mahkeme heyeti B.D.'nin yaşının küçük olmasını, duruşmadaki iyi hali ve haksız tahrike uğradığı kanaatine vararak, Abdullah Demirtaş'ı av tüfeğiyle vurarak öldürmek suçundan 10 yıl hapis, oğlu Elvan Demirtaş'ı da yaralamak suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Yaralama suçundaki 6 ay hapis cezası ise para cezasına çevrildi. Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan B.D.'nin babası Yaşar D. ise beraat etti.