Yasin Börü Ve 3 Arkadaşinin Öldürülmesinde 1 Kişi Tutuklandi

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, 6/7 Ekim tarihlerindeki Kobani protestoları sırasında aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, gözaltına alınanlardan

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, 6/7 Ekim tarihlerindeki Kobani protestoları sırasında aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, gözaltına alınanlardan 8'i Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bugün adliyeye sevkedilen zanlılardan 16 yaşındaki F.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlılardan küçük yaştaki 1 kişi de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 6 kişinin ise savcılık sorgusunun ardından sorgu hakimliğine sevkedildiği öğrenildi.
TUTUKLANAN ZANLI: OLAYLARLA İLGİM YOK
Hakkında gizli tanık ifadesi bulunan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 16 yaşındaki F.K., mahkemedeki ifadesinde ilgisinin olmadığını belirterek, "Ben ailemle alışverişe gitmiştim. Alışverişten sonra eve döndük. Olayları evin balkonundan izledim. Ancak olaylarla alakam yok, aşağıya inmedim ve olaylara karışmadım. 4 kişini öldürülmesiyle bir ilgim yok" dediği belirtildi.
Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 6 zanlının ifade verme işlemi devam ederken, olaylarda öldürülen 4 kişinin yakınları olduğu belirtilen bir grup adliye önünde toplandı. Güvenlik güçleri muhtemel bir olayın çıkmaması için adliye çevresinde sıkı önlem aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz