Yasin Hayal, Erhan Tuncel'i suçladı

İSTANBUL (İHA) - Hrant Dink cinayeti nedeniyle tutuklanan Yasin Hayal'in, McDonalds'ı bombalama ve Hrant Dink'i öldürme planını yapanın Erhan Tuncel olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

Basında çıkan haberlerde, "Mahkemede konuşacağım. Erhan Tuncel, ömür boyu çıkamayacak" şeklindeki sözleri üzerine tekrar ifadesi alınan Yasin Hayal'in ilk ifadesinden farklı bir ifade verdiği belirtildi.

Emniyetteki ve savcılıktaki ilk ifadesinde Hrant Dink suikastini kendisinin planladığını, Erhan Tuncel'in üstü olmadığı söyleyen Hayal'in, dün tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde suikastin planlayıcısı olarak Erhan Tuncel'i suçladığı kaydedildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Selin Berna Altay ve Fikret Seçen'e, Hayal'in 8 sayfalık ifade verdiği bildirildi. Hayal'in ifadesinde Erhan Tuncel'in 1 yıl önce bu cinayeti kendisine söylediğini ve Tuncel ile birlikte planladıklarını, Hrant Dink'i öldürme fikrinin Erhan Tuncel'den çıktığını söylediği öğrenildi. Hayal'in Tuncel'in muhbir olduğunu öğrendikten sonra konuşmaya karar verdiği, Tuncel'in kendisine Hrant Dink için Türklüğe hakaret eden bu kişini öldürülmesini istediğini söylediği belirtildi. Ayrıca Hayal'in 2004 yılında Mc Donald's patlaması fikrini ortaya atan ve planlayanın Erhan Tuncel olduğunu belirttiği öğrenildi.

Reklam
Reklam