Yasin Hayal pişman olmuş!

Trabzon'da 4 yıl önce Mc Donald's önüne bomba atarak 6 kişinin yaralanmasına neden olmaktan 6 yıl, 8 ay hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal, Yargıtay'ın kararı bozmasından sonra yeniden yargılanmaya başlandı. Hayal'in avukatları 'etkin pişmanlık' indirimi istedi.

Trabzon Atatürk alanındaki Mc Donald's önüne 24 Ekim 2004 tarihinde bomba koyan Yasin Hayal, 6 kişinin yaralanmasına neden olmaktan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılmıştı. 11 ay cezaevinde kalan ve 13 Ekim 2005 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Yasin Hayal, patlayıcı madde imal etmekten 3 yıl 4 ay, patlayıcı atmaktan 10 ay, mala zarar vermekten 10 ay, 6 kişinin yaralanmasına neden olmaktan da 20 ay olmak üzere toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Reklam
Reklam

HER YARALIYA AYRI CEZA

Yargıtay'a gönderilen dosyayı görüşen 8'inci Ceza Dairesi, Hayal'e patlayıcı madde imal etmekten verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasını onamış ancak, 6 mağdur için verilen 20 ay hapis cezasının yeniden değerlendirilmesini istemiş, her mağdur için ayrı ayrı ceza verilmesi gerektiğini belirterek bu konudaki hükmü bozmuştu. Yargıtay, 8 Şubat 2008'de yürürlüğe giren temel ceza kanunlarına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik sağlayan 5728 sayılı kanunun 562'nci maddesine göre Hayal'in yeniden yargılanmasına karar vermişti.

****3 MART'A ERTELENDİ****

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Yasin Hayal'in yeniden yargılanmasına devam edildi. Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmaya Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yasin Hayal katılmadı. Cumhuriyet Savcısı, Yasin Hayal hakkında, ‘Kişilerde korku ve kaygı oluşturacak şekilde bomba patlatmak' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istediği, olayda yaralananların her biri için de ayrı ayrı olmak üzere, 2 aydan 6 aya kadar ceza verilmesini talep etti. Soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunmayan savcı ayrıca, gösterdiği etkin pişmanlık nedeniyle Hayal'e verilecek cezanın TCK'nın 168/2 maddesi uygulanarak yarı oranında düşürülmesini de istedi. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı'nın esasa ilişkin mütalaasının Tekirdağ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine ve sanığa okunarak, son sözünün sorularak talimatın mahkemeye gönderilmesi karar verdi ve duruşmayı 3 Mart 2009 tarihine erteledi.

Reklam
Reklam