Yasin Hayal'in avukatından açıklama

TRABZON (İHA) - Gazeteci Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Yasin Hayal'in avukatı Fatih Çakır, cezaevinde Hayal ile yaptığı görüşme hakkında basına bilgi vermediğini belirterek, "Doğruluğu ve gerçekliği kesin olarak tespit edilmemiş bilgileri, üstelik gizli ve bilgi sahibi kişiden habersiz olarak ele geçirmek yanlıştır" dedi.

Yasin Hayal'in 2004 yılında gerçekleştirdiği Mc Donald's'ı bombalama olayı sonrasında da avukatlığını yapan Çakır, bugün bazı gazetelerde yer alan haberleri hatırlatarak, "Yasin Hayal ile yaptığım görüşmemle ilgili tarafımdan basına hiçbir bilgi verilmemiştir. Gizlilik kararı alınmış bir dosyada, dışarıya, özellikle de basın yayın organlarına bilgi sızdırmanın sorumluluk getireceğinin bilincinde olan bir hukuk adamıyım. Bahse konu beyanların dosyada, Yasin Hayal tarafından verilen ifadelerde yer almamış olması, kişinin avukatıyla olan görüşmelerinde bunlardan, 'eğer varsa' bahsetmeyeceği anlamına gelmez. Doğruluğu ve gerçekliği kesin olarak tespit edilmemiş bilgileri, üstelik gizli ve bilgi sahibi kişiden habersiz olarak ele geçirmek de yanlıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Avukat Fatih Çakır, Erhan Tuncel'in, Yasin Hayal'e söylediği iddia edilen ve Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürü'nü zan altında bırakan sözlerin kişilerin kendilerini sorumluluktan kurtarmak, kişisel savunma veya bir diğerini suçlama gibi nedenlerle söylenebileceğini aktardı.