Yasin Hayal'in eniştesine de dava

İSTANBUL (İHA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturması kapsamında ilk etapta hakkında takipsizlik kararı verilen Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İ. hakkında dava açıldı.

Soruşturma kapsamında Coşkun İ.'nin de aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Dink ailesinin avukatları, takipsizlik kararı verilen şüphelilerden Coşkun İ.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılması için itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 şüpheli hakkında dava açılmasına gerek olmadığını belirterek, Coşkun İ. hakkında dava açılmasına karar verdi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar üzerine Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları Selim Berna Altay ve Fikret seçen, Coşkun İ. hakkında "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak" ve "kasten adam öldürmeye yardım yataklık" yapmak suçundan 22.5 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası talep etti. Coşkun İ. hakkında hazırlanan iddianamede Coşkun İ.'nin Yasin Hayal'le ilgili bilgileri Trabzon Emniyeti'ne bildirdiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Enişte Coşkun İ.'nin istihbarat yetkililerine Hayal'in birini öldüreceğini, bunun için elindeki 300 YTL ile kendisinden silah temin etmesini istediğini söylediği belirtildi. İstihbarat yetkililerinin ise Coşkun İ.'ye "Sen parayı Hayal'den al, silah ayarlayacağım diye oyala" dediği ve Coşkun İ.'nin yetkililerinin isteği doğrultusunda Hayal'den parayı aldığı ve silah için oyalamaya başladığı kaydedildi. İddianamede Hayal'in kendisini oyalayan eniştesine sinirlenerek parayı geri aldığı da belirtildi. Coşkun
İ. hakkında 22.5 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası talep eden savcılık, davanın ana davayla birleştirilmesini mahkemeden istedi.