Yasin Öztekin: Trabzonspor'a Kendime Güvendiğim Için Geldim

Trabzonspor’un Gençlerbirliği’nden transfer ettiği genç futbolcu Yasin Öztekin, kendine güvendiği için Trabzonspor’a geldiğini, çok çalışarak...

Trabzonspor’un Gençlerbirliği’nden transfer ettiği genç futbolcu Yasin Öztekin, kendine güvendiği için Trabzonspor’a geldiğini, çok çalışarak takımıma katkı sağlayacağını söyledi.

Borussia Dortmund’da geçirdiği 15 yılın ardından Türkiye’ye gelen ve bir sezonda ortaya koyduğu performansla futbol otoritelerinden tam not alan Yasin Öztekin, Trabzonspor’a transfer olarak büyük bir hayalini gerçekleştirdi. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynadığı maçta atmosfere hayran kaldığını belirten gurbetçi futbolcu, taraftarların önünde forma giymek için yeni sezonu iple çekiyor. Yasin, yeni doğan bebeğinin de kendisine şans getirdiğine inanıyor.

Reklam
Reklam

Başarılı futbolcu, Trabzonspor Dergisi’ne verdiği röportajda, Trabzonspor’a transferiyle ilgili şunları söyledi:

“Her futbolcunun olduğu gibi benim de bir hayalim vardı. Gençlerbirliği benim için bir basamaktı. Kendimi göstererek büyük bir kulüp olan Trabzonspor’a transfer oldum. İnanılmaz mutluyum. Buraya gelerek hedef anlamında büyük bir adım attığımı düşünüyorum. Artık bundan sonra Trabzonspor’da başarılı bir performans sergileyip A Milli Takım’a davet edilmek, sonrasında ise Avrupa’nın üst düzey takımlarından birine transfer olmak istiyorum.”

Takım arkadaşlarının hepsinin Avrupa standartlarında olduğunu ifade eden gurbetçi futbolcu, böyle oyuncularla futbol oynamanın kendisi için de çok iyi olacağını kaydetti.

Hocası Şenol Güneş’e de övgüler düzen Yasin, “Şenol Güneş gibi dünyanın tanıdığı, önemli bir teknik adamla çalışmak benim için gurur verici bir durum. Zaten Trabzonspor’u tercih ederken Şenol Güneş’in etkisi de vardı. Kendisiyle birlikte güzel başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Ayrıca Şenol hocanın konuşması, tavırları çok etkileyici.” dedi.

Reklam
Reklam

Şuana kadar görev aldığı takımlarda forma bölgelerde oynadığına değinen genç futbolcu, en verimli olduğu mevkinin ise forvet arkası olduğunu, sol açık oynamanın da hoşuna gittiğini dile getirdi. Geçmişten bugüne kadar kendine her zaman inandığını ve güvendiğini bildiren Yasin, bordo-mavili taraftarlara da şöyle seslendi:

“Buraya da kendime güvendiğim için geldim. Çok çalışarak takımıma katkı sağlayacağımı, hatta hayatımın en başarılı sezonunu geçireceğimi düşünüyorum.”

Gençlerbirliği’nde hocası ve takım arkadaşlarının Cristiano Ronaldo’dan dolayı endisine Crisi, yabancıların ise Yasko dediğini belirten başarılı futbolcu, Cistiano Ronaldo’yu kendisine örmek aldığını kaydetti.

Milli futbolcu Nuri Şahin'le Dortmund’ta birlikte oynadıklarını ve çok iyi arkadaş olduklarını ifade eden Yasin, “Nuri ile Dortmund'un U15 takımında beraber oynamıştık zaten. O dönemden beri de aynı takımlarda oynadık, turnuvalarda birlikte yer aldık. Futbol dışındaki zamanlarımızda da sürekli görüşür, birbirimize destek olurduk. Birbirimizin evlerinde sık sık kalmışlığımız vardır. Nuri'yle kader arkadaşıydık adeta. Futbolundan bahsetmek gerekirse de küçük yaştan itibaren Nuri'nin kendini çok iyi geliştirdiğini söyleyebilirim. Böyle olunca da çok erken yaşta A takıma çağrıldı. Çok ama çok yetenekli bir oyuncu. Hâlâ konuşuruz kendisiyle. İnşallah kendisiyle A Millî Takım'da buluşuruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: