Yasin Sülün: "Beşiktaş'ı unutamadı"

Bir dönem Beşiktaş forması giyen, halen Türk Telekom Lig A'da mücadele eden Kasımpaşa'da oynayan Yasin Sülün, 12 yaşında gelip 26 yaşına kadar futbol oynadığı ve kaptanlığını da yaptığı siyah-beyazlı takımdan koparılışını hala unutamadığını söyledi.

Yasin, Lig TV'nin internet sitesinde yer alan söyleşisinde, 12 yaşından beri Beşiktaş'ın tüm kademelerinde görev yaptığını ve 100. yılda şampiyonluk yaşama mutluluğunu yaşadığını ifade ederken, "Ben ve diğer arkadaşlarım, Beşiktaş'tan gönderilmeyi hiç hak etmedik. Bir temizlik yapıldığı söylendi. Herkes tek tek gönderilmeye başlandı. Şimdi sadece İbrahim Üzülmez var. Bence gönderilmemeliydik" dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş'ın bugünkü durumuna bakınca içinin sızladığını anlatan Yasin, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra ikinci sınıf bir takım gibi olmaya başladık. Gazetelere, televizyon haberlerine bakıyorsunuz, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğerleri diye haberler sıralanıyor. Önce Fenerbahçe, ardından Galatasaray, sonra belki bir haber Beşiktaş'tan geliyor. Gazete belki bir sayfa Beşiktaş'a ayırmış, ama onun yarısı da reklam. Tabii ki Beşiktaş iyi futbol da oynamıyor."

-"BİR KLEBERSON'A BİR DE BANA BAKSINLAR"-
Takımdan gönderilirken, kendisini yönetimin istemediğinin bildirildiğini kaydeden Yasin Sülün, en çok camia tarafından yalnız bırakılmasına üzüldüğünü ifade etti.

Yasin, "Kimse 'Bu çocuk neden gitti, ne oldu' diye sormadı. Ben hakkımı aramadım belki, ama benim hakkımı da kimse aramadı. Beşiktaş'ta oynarken beni eleştiriyorlardı. Şimdi bir Kleberson örneği var. Kleberson'a baksınlar, bir de oynadığım dönemde bana baksınlar. Aramızda ne gibi büyük farklar var, bir karşılaştırsınlar" dedi.

Reklam
Reklam

Sergen gibi bir futbolcu bile Beşiktaş'tan gönderilmişken, fazla konuşmasının bir anlamı olmadığını vurgulayan Yasin, 10 yıl önce (A) takıma yeni çıktığında Ertuğrul Sağlam'ın da Beşiktaş'tan ağlaya ağlaya gittiğini dile getirdi.

Yasin, "Ben Ertuğrul ağabeyin Beşiktaş'tan gideceğini hiç sanmıyordum. Giderken öyle bir ağlıyordu ki, hüngür hüngür... Benim gitmem de çok dokundu, ama ben Ertuğrul ağabeye de çok üzüldüm. Böyle bir şey benim başıma gelmez diyordum, Ertuğrul ağabeye yapıldıktan sonra bize de yapıldı. Ben de ağladım giderken. Çünkü benim için Beşiktaş kelimelerle anlatılamaz" diye konuştu.

-"ÇAĞIRSALAR GİTMEM"-
Yasin, şimdiki Beşiktaş takımında oynayabilecek durumda olduğunu, ancak çağırsalar bile gitmeyi düşünmediğini söyledi.

Beşiktaş forması giyip de utanmak istemediğini kaydeden Yasin, "Çağırsalar da gitmem. 'Üç yıldan beri kafamızı yerden kaldıramıyoruz' diyorlar. O yüzden, ben de utanmak istemiyorum. Şu anda Beşiktaş'ta 'Bu formayı giyeyim de kenarda oturayım' diyenler olabilir, ama ben onu yapamam. Beklentilerin büyük olduğu kulüpte ben bunu diyemem" şeklinde açıklama yaptı.

Reklam
Reklam