Yasin Suresi'ni Ezberleyene Çeyrek Altın

MERSİN (AA) - Erdemli ilçesinde iki ay süren yaz Kur'an kursuna katılıp Yasin Suresi'ni ezberleyenlere çeyrek altın verildi.

MERSİN - Erdemli ilçesinde iki ay süren yaz Kur'an kursuna katılıp Yasin Suresi'ni ezberleyenlere çeyrek altın verildi. Kocahasanlı Yeni Camisi'nde yaz Kur'an kursunu tamamlayan öğrencilere ödüllerini vermek için tören düzenlendi. Törende kursu başarıyla tamamlayıp Yasin Suresi'ni ezberleyen 20 öğrenciye çeyrek altın, Kuran'ı Kerim'e geçen 11 öğrenciye bisiklet, 1 öğrenciye cep telefonu, 16 öğrenciye ise yemek takımı verildi. İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçede bulunan 17 yatılı Kur'an kursunda bin 160 öğrencinin dini eğitim aldığını söyledi. Yatılı kursların yanı sıra yaklaşık 110 camide de dini eğitimlerin verildiğini belirten Türkmenoğlu, "Çocuklarımızın Kur'anla buluştuğu kurslara ilgi hayli büyüktü. İlçe genelinde yaz Kur'an kurslarında 7 bin 800 öğrenci Kur'an okumasını öğrendi. İnşallah bu büyük katılım önümüzdeki yıl da artarak devam eder" dedi. Bağımsız Diyanet Hizmet-Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Cami İmam Hatibi Ali Köse ise başarılı bir yaz dönemi geçirdiklerini ifade etti. Kursu başarı ile tamamlayan çocukları ödüllendirdiklerini dile getiren Köse "Başarılı öğrencilerimize ödül vererek onların dini ilimlere daha çok önem vermelerini sağlamak istedik. Öğrencilerimiz, Kur'anı Kerim'i daha iyi okumak ve ezberlemek için ayrı bir çaba göstermeye başladı. Biz de onları bu gayretlerinden dolayı ödüllendirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte imkanlarımız daha iyi olur biz de onları daha büyük hediyelerle ödüllendiririz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: