Yaşlanmaya dur de! Yaş aldıkça güzelleşmeni sağlayacak öneriler…

Yaş almak aslında sandığımız kadar korkutucu değil. Yaş aldıkça olgunluğun getirdiği güzelliği yansıtmanız için günlük hayatınızda uygulamanız gereken önerileri biliyor musunuz?

Yaşlanmaya dur demek isteyenler buraya! Yaş aldıkça uygulayabileceğiniz ve uyguladıkça da güzelleşeceğiniz önerileri özenle derledik. Hazırsanız güzelliğinize güzellik katacak tavsiyelere göz atalım!

1. Güneş kremi kullanın


Güneş ışınları cildimize zarar verir ve daha çabuk kırışmasına sebep olur. Bu yüzden yaz kış her gün, geniş spektrumlu güneş kremi kullanarak cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyabilirsiniz.

2. Cildinizi nemlendirin


Cildinizi nemli tutmak cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Bu yüzden cildinizi sabah akşam hatta gerekiyorsa gün içerisinde nemlendirerek nem dengesini koruyabilir ve kurumasını engelleyebilirsiniz.

Reklam
Reklam

3. Retinol kullanın


Retinol, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak cilt elastikiyetini ve kolajen üretimini artırdığı için cildinize etkisini kolayca görebilirsiniz. Aynı zamanda ciltteki lekeleri de giderdiği için daha canlı ve sağlıklı bir cilt görünümü elde edebilirsiniz.

4. Haftada 2 kez peeling yapın


Haftada en az iki kez peeling yapmak, ölü cilt hücrelerini temizlemeye ve cildinizin daha parlak görünmesine yardımcı olur. Düzenli şekilde cilt bakım rutininize peeling eklerseniz cildinizi daha canlı tutabilirsiniz.

5. Kolajen kullanın


Cilt elaksiyetini direkt olarak etkileyen şeylerden biri de kolajendir. Ek olarak kolajen takviyesi alarak vücudunuzdaki kolajeni artırabilirsiniz.

6. Kırışıklık kremi kullanın


Yaş aldıkça doğal olarak kırışıklıklarımız da artabilir. Doğru cilt bakım ürünleri ve kremleri ile kırışıklıkları en aza indirgemek mümkündür. Bu yüzden cilt tipinize uygun kırışıklık kremleri kullanabilirsiniz.

7. Gıda takviyesi alın


Vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri ve ek gıdaları takviyeler ile alabilirsiniz. Her ne kadar fark etmesek de bazen vücudumuzun ihtiyaç duyduğu şeyleri yeterince karşılayamıyoruz. Bu yüzden gıda ve vitamin takviyelerinden yararlanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

8. Günde en az 2 litre su için


Bazen suyun ne kadar önemli olduğunu unutabiliyoruz. Aslında yeterli kadar su içtiğimizde cildimizin de parladığını ve daha sağlıklı bir hale geldiğini görebiliriz. Bu yüzden günde en az 2 litre su içmelisiniz.

9. Sigarayı bırakın


Sigara içmek cildinize zarar verir ve erken yaşlanmaya neden olur. Bu yüzden sigarayı bırakmak cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

10. En az 7 saat uyuyun


Bazen uykunun ne kadar önemli olduğunu kaçırabiliyoruz ama yetişkinler için her gece 7-8 saat uyku, cildinizin yenilenmesi ve onarıma zaman ayırması için gereklidir.

Anahtar Kelimeler: