Yaşlı çift cinayetinde 800 kişi yeniden sorgulanacak

İzmir'in Konak ilçesi Gültepe semtinde, 70 yaşındaki Kazım Taşmaz ve eşi 69 yaşındaki İsmet Taşmaz'ın,...

İzmir'in Konak ilçesi Gültepe semtinde, 70 yaşındaki Kazım Taşmaz ve eşi 69 yaşındaki İsmet Taşmaz'ın, kafalarına sert cisimlerle vurularak öldürülmesiyle ilgili davada, zanlı olarak tutuklanan torunları Yunus G.'nin beraat etmesi üzerine başa dönüldü. Yaşlı çiftin öldürüldüğü evde bulunan zeytin çekirdeklerinde DNA'sına rastlandığı için 15 aydır tutuklu olan Yunus G. delil yetersizliğinden beraat edince daha önce polis tarafından sorgulanan ve parmak izleri alınan 800 kişi yeniden sorgulanacak.

Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği görevlileri, 30 kişilik özel bir ekip kurarak 800 kişiyi sorgulayıp parmak izini almıştı. Torunun katil zanlısı olarak tutuklanmasının ardından bu kişiler rahat bir nefes almıştı. Cinayetin aydınlatılması için 960 saat gece gündüz çalışıp 8 bin kilometre yol kateden polis ekibine, torun Yunus G.'nin tutuklanmasının ardından ikramiye verilmişti. Sanığın delil yetersizliğinden beraat etmesi, hem polisi hem de şüpheli olarak ifadesi alınan 800 kişiyi şoke etti. Kararın ardından polis, yeni şahit ve deliller bulmak için çalışma başlattı. Aralarında yaşlı çiftin çocukları ve torunlarının da bulunduğu 800 kişiyi yeniden sorgulanacak.

Reklam
Reklam

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ

Söz konusu olay, 14 Ekim 2010 tarihinde meydana gelmişti. Kazım Taşmaz ve eşi İsmet Taşmaz, evlerinde öldürülmüş olarak bulunmuştu. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 15 aydır tutuklu bulunan sanık torun Yunus G.'yi delil yetersizliği sebebiyle beraat ettirmesinden sonra dosyanın silbaştan ele alınacağını ifade eden şikayetçilerin avukatı Ufuk Mansuroğlu, "Yunus G., poliste verdiği ifadede dedesi ve ninesinin evine hiç gitmediğini söylemişti. Evde bulunan 13 zeytin çekirdeğinin sekizinin DNA'sı kendisine ait çıkınca ifadesini değiştirip eve gittiğini, ninesi ve dedesiyle birlikte kahvaltı yaptıklarını, korktuğu için ifadesinde bunu söyleyemediğini belirtmişti. Ayrıca çıkardığımız telefon baz istasyonları veri dökümlerinde, olay tarihinde Yunus G.'nin telefonunun, cinayet yerine en yakın baz istasyonundan veri aldığı bilirkişi raporuyla tespitlidir. Tüm bu gerekçeler nedeniyle Yunus G. zanlı olarak tutuklanmış fakat suçu kabul etmemişti. Bu dosya Yargıtay'a gidecek. Cinayetin yeniden araştırılması için yeni bir savcı görevlendirilecek. Mahkeme beraat kararı verdiği andan itibaren polis, dosyayı yeniden ele alıp çalışma başlattı. Bize göre Yunus G., dosyadaki en büyük şüphelidir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz