Yaşlı Kadına Haciz Şoku

Konya’da yaşayan 72 yaşındaki kadın, emekli maaşıyla geçinirken, 1 yıl önce ölen kocasının bankadan çektiği...

Konya’da yaşayan 72 yaşındaki kadın, emekli maaşıyla geçinirken, 1 yıl önce ölen kocasının bankadan çektiği 10 bin TL. kredinin ödenmemesi nedeniyle maaşına haciz gelince zor günler geçirmeye başladı.

Ereğli ilçesinde tek başına kiralık bir evde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Özcan ilk kocası Mehmet Taşkın ile 1957 yılında henüz 16 yaşındayken evlendi. Ayşe Özcan ilk eşini 1983 yılında trafik kazasında kaybetti. İlk eşinin ölümünden 8 yıl sonra Muharrem Özcan ile hayatını birleştiren Ayşe Özcan, 2011 yılında ikinci eşini de akciğer kanserinden kaybetti.

Reklam
Reklam

İkinci eşinden kalan yaklaşık 530 TL tutarındaki emekli maaşıyla geçinen Özcan, eşinin hastalığında tedavi olabilmek için çektiği 10 bin TL banka kredisinin ölümden sonra ödenememesi nedeniyle emekli maaşına 1 yıl önce haciz gelince büyük şok yaşadı. Her ay emekli maaşından 400 TL kesilen Özcan, elinde kalan 130 TL. parayla geçinmek zorunda kaldı.

Astım bronşit hastalığı nedeniyle tedavi olmak için Adana'daki Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne gelen Özcan, çevresindeki komşularının yardımıyla ayakta durmaya çalıştığını belirterek, “Kiralık evde oturuyorum, elektrik ve su borcum var. Borçlarımı ödeyemiyorum” dedi.

Özcan, bir kızının olduğunu ancak kendisinden uzakta yaşadığını ve maddi durumunun iyi olmadığını ifade ederek, “Bana bakacak kimse yok. Tedavi olmak için Adana'ya geldim. Ancak çevremdekilerin yardımıyla buraya gelebildim. Devletten yardım istiyorum. Borçlarımı nasıl ödeyeceğimi de bilmiyorum. Cebimde sadece 5 TL para var” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: