Yaşlı kadını chat arkadaşı öldürdü

İSTANBUL (İHA) - Bahçelievler'de oturan yaşlı bir kadın, internette chat yaparken tanıştığı genç tarafından kafasından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından kadının değerli eşyalarını çalıp kaçan genç, bilgisayardaki yazışmaları inceleyen polis ekipleri tarafından yakalandı.

İddiaya göre, Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Gelincek Sokak No: 18'de oturan Melahat Aslanbay (67), internette chat yaparken, İzmit'te oturan Mehmet Akarsu (26) ile tanıştı. Aslanbay, Akarsu'ya sohbetini sürdürebilmek için yaşının genç olduğunu söyledi. Bir süre devam eden görüşmenin ardından telefonla da konuşmaya başlayan ikili, 7 Ekim 2005 tarihinde buluşmaya karar verdi.

Reklam
Reklam

Buluşma adresi olarak belirledikleri Bahçelievler'deki parka gelen Mehmet Akarsu, Melahat Aslanbay'ı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. İkili daha sonra gittikleri evde kavga etmeye başladı. Aslanbay, Akarsu'yu sakinleştirmek isterken, tartışma giderek büyüdü. Genç çocuk, "Beni kandırdın. Yaşın büyükmüş. Masraflarımı karşılamak için para ver" diyerek, Melahat Aslanbay'a tepki gösterdi.

Bu sırada Mehmet Akarsu, eline geçirdiği vazoyla yaşlı kadının kafasına vurdu. Akarsu, yere düşen Melahat Aslanbay'ın öldüğünden emin olmak için kafasından 3-4 defa bıçakladı. Bıçağı yıkadıktan sonra banyoya atan genç, yaşlı kadının 6 bilezik, 1 yüzük ve cep telefonunu alarak kaçtı. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Evdeki bilgisayarı incelemeye alan ekipler, chat kayıtlarından yola çıkarak, Mehmet Akarsu'nun kimliğini belirledi. Soruşturmayı sürdüren ekipler, cinayetin ardından İzmit'e giden ve çaldığı altınları bir kuyumcuda bozduran Mehmet Akarsu'yu yakaladı. Akarsu, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam