Yaşlı nineler turizmin hizmetinde

Kapadokya bölgesinde her yaş grubundan yöre insanı turizme hizmet veriyorç

Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri mekanların başında gelen Uçhisar beldesinde her yaş grubundan yöre insanı turizme hizmet veriyor.Öğrenciler okul harçlıklarını el sanatları ürünleri satarak sağlamaya çalışırlarken,yaşlı ninelerde evlerinde oturmanın ötesinde turistlere el emeği göz nuru el sanatları ürünlerini satarak geçime katkı sağlamanın tatlı telaşındalar.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Uçhisar beldesinde turizmin gelişmesi ile birlikte her yaş grubundan insanın turizme hizmet etme mücadelesi içerisine girdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Uçhisar’de turistlerin ziyaret ettiği merkezlerin başında gelen Uçhisar kalesi ile Cevizli mevkiilerinde gerek evlerde üretimi yapılan ve gerekse çeşitli kentlerden getirilen çeşitli el sanatları ürünlerinin yerli ve yabancı turistlere satılarak gelir sağlandığını söyleyen Süslü şöyle konuştu, “Uçhisar beldesinde turistlerin ana ziyaret alanları içerisindeki Uçhisar Kalesi ile Cevizli ‘de yaşlı nineler ile torunlar, evlerde yapılan boncuk işleri,nakış,oya çeşitleri ile folklorik bebekleri satmanın yanı sıra bölgede yetiştirilerek kurutulan meyveleri satarak bölge ekonomisine katkıda bulunuyorlar.Öğrenciler yaz boyunca ailelerine bu şekilde destek olurken,yaşlı ninelerimizde bu ürünlerin satışında önemli çocuklarına destek oluyorlar.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz