Yaşlılar Haftası

BİLECİK (AA) - Bilecik Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, yaşlıların sadece bir gün ya da haftada değil, her zaman hatırlanması gerektiğini bildirdi. 

Bilecik Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, yaşlıların sadece bir gün ya da haftada değil, her zaman hatırlanması gerektiğini bildirdi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, her zaman tecrübelerinden yararlanılan ve dünya nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan yaşlılara, sevgi ve saygıyı dile getirmek için 1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından 18-24 Mart'ın "Yaşlılar Haftası" olarak ilan edildiğini anımsattı. Herkesin bir gün yaşlanacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Yaşlılar, sadece yılın bir günü ya da bir haftası değil, her zaman hatırlanmalı. Yaşlılarımız, birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir. İnsanın insana ve özellikle yaşlı olanlara yönelik şefkat ve dayanışma gayreti, karşılıksız ve sevgi, saygıyla olmalıdır. Yaşlı insanlarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü, onlara olan minnet borcumuzdur. Yaşlılarımızla deneyim ve birikimlerini paylaşmalı, onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkan sağlamalı, toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamalıyız. Bu, toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur." Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Selim Güler ise yaşlılık döneminin itibar gerektirdiğine dikkati çekerek, "Bu aynı zamanda minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Yaşlılara, ihtiyaç duydukları konularda destek vermek, onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: