Yaşlılar yoğurt yiyip çuvalla yarışarak eğlendi

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği 6. Dedeler Neneler Bahar Yürüyüşü yoğun ilgi gördü. Etkinlikte yaşlılar yoğurt yeme...

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği 6. Dedeler Neneler Bahar Yürüyüşü yoğun ilgi gördü. Etkinlikte yaşlılar yoğurt yeme ve çuval yarışlarında birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yürüyüşe bin 824 dede ve nine katılırken, çekilen kura sonucu 36 kişi kaplıca tatili kazandı.

50 ve üzeri yaştan binlerce dede ve nine kaplıca tatili kazanmak için Pursaklar Belediyesi'nin düzenlediği '6. Dedeler Neneler Bahar Yürüyüşü'ne katıldı. Bin 825 kişinin kayıt yaptırarak katıldığı 'Dedeler Neneler 2. Bahar Yürüyüşü', Pursaklar Hicret Camii önünde davul zurna eşliğinde başladı. Halaylar çekerek ısınma hareketleri yapan dede ve nineler, Pursaklar Belediyespor’un sahasına kadar torunlarını da yanlarına alarak yürüdü. Büyük bir heyecan ile sahaya yürüyen dede ve nineler, yürüyüşün ardından belediyenin dağıttığı yiyecek ve içeceklerle hem kahvaltı yaptı hem de Hıdrellez şenliklerinde Turgay Başyayla’nın konserini dinledi.

Reklam
Reklam

'6. Dedeler Neneler 2. Bahar Yürüyüşü’ne AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Seyit Sertçelik, Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar AK Parti İlçe Başkanı Sinan Ünver, belediye başkan yardımcıları, ilçedeki protokol, dedeler, nineler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Selçuk Çetin, yapılan icraatların arkasında bir düşünce olduğunu belirterek, “Büyüklerimiz ihmal edilmeyecek kadar değerli ve eli öpülesi insanlardır. Allah hepinize sağlık, sıhhat, afiyet versin. Yavrularımız dedelerinin masallarına hasret durumda. Değerlerimiz unutuluyor. İşte bizler bunları bütünleştirmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınızı için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir saatlik konser ve Ayaş Gökler köyü halk oyunları eşliğinde Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de hemşerilerini yalnız bırakmadı ve onlara eşlik ederek halay tutup oynadı. Halk oyunlarının ardından çuval ve yoğurt yarışmalarına geçildi. Dedeler ve nineler burada da kıyasıya yarıştı. Yoğurt yarışmasına katılan 4 dede, yoğurdun içerisindeki altınları bulmak için bir hayli zorlandı. 1 dakikalık yarışmanın sonunda 4 kişi çeyrek altın kazandı. Çuval yarışmasında da kıyasıya yarışan dede ve ninelerden birinci olan yarışmacı belediyeden bir çeyrek altın kazandı. Yarışmaların ardından noter huzurunda tatil çekilişleri yapıldı ve 6 kategoriden, 36 kişiye kaplıca tatili hediye edildi. Tatile gidecek olanlar eşleri ve torunlarını yanlarına alarak bir hafta boyunca tatil yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: