Yaşlılara evde bakım yapılıyor

Kars'ta SODES kapsamında “Yalnız Değilsiniz?” projesi çerçevesinde tespit edilen evlerde yaşlı bakım hizmetine başlandı.

Kars Belediye Başkanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ortaklaşa yaptığı SODES projesi kapsımda hayata geçirilen “Yalnız Değilsiniz?” projesi kapsamında tespit edilen evde yaşlı bakım hizmetine başlandı.

Kars Belediyesi tarafından hazırlan proje kapsamında yaşlı ve kimsesiz yaklaşık 29 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor. Projeden yararlan K.G. isimli vatandaş projeden çok memnun olduğunu ve belediye başkanı Nevzat Bozkuş’a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

“Yalnız Değilsiniz” proje kapsamında evde bakımı yapılan T.K. bu tür hizmetinden dolayı yetkililere şükranlarını sunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kars Belediyesi’nin SODES proje kapsamında kendisine yardımcı olduğunu belirten T.K. özetle şunları söyledi: “Çok mutluyum 64 yaşındayım. Haftada bir de olsa bu hizmetten yararlanıyorum. Bel fıtığı, dizlerimde kireçleme ve ayağım kırıldı. Halen dizlerimdeki şişkinliğim iyileşmedi. Bu rahatsızlığıma rağmen bu hizmeti veren ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Öte yandan “Yalnız Değilsiniz” Proje kapsamında 5 erkek ve 5 kadın görev yapıyor. 2’şer kişiden oluşan guruplarda bir bayan ve bir erkek görev alıyor.

Proje kapsamında tarafından hastaların tansiyon ve şeker ölçümü günlük yapılıyor. Sağlık problemi olan proje faydalanıcıları rutin olarak SODES servis aracı ile çalışanlar tarafından hastaneye götürülerek ilgili doktorlar tarafından muayene ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz