Yaşlılara yanlış ilaçlar verilmiş

İngiltere'de bakımevlerinde kalan on binlerce yaşlının bakım ve tedavilerinde büyük eksikler bulunduğu, bu kişilere ya başkalarına ait reçetelerin uygulandığı ya da kendi ilaçlarının yanlış dozlarda ve zamanlarda verildiği açıklandı.

Sosyal Bakım Teftiş Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, yaşlıların bakımlarını üstlenen bakımevlerinin yarısından fazlasında yönetim zafiyeti görüldüğü, çalışanların denetimden uzak görev yaptığı ve yaşlıların özellikle tedavilerinde ciddi hata ve aksaklıklar tespit edildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Bakımevi çalışanlarının büyük bölümünün İngilizce'ye hakim olmadıkları, bu nedenle de yaşlıların bakımlarında ciddi hatalar yapıldığına dikkat çekilen raporda, çalışanların hizmet içi eğitimlerine önem verilmediği, bu durumun sadece devlete ait bakımevlerinde değil, özel bakımevlerinde de aynı olduğu vurgulandı.

İngiltere'de halen 210 bin kişi devlete ait ya da özel bakımevlerinde yaşıyor. Yapılan denetimler, 65 yaş ve üstünün kaldığı 11 bin 500 evden 5000'inin, 65 yaşın altındaki kişilerin kaldığı 8000 bakımevinden de 3000'inin standartların çok altında hizmet verdiğini ortaya koydu.