“yaşlılarda Ruh Sağlığı, Bakım Ve Beslenme” Konferansı

Ünye Kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) ile İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce “Yaşlılarda Ruh Sağlığı, Bakım...

Ünye Kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) ile İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce “Yaşlılarda Ruh Sağlığı, Bakım ve Beslenme” konulu seminer düzenlendi.

Kültür Sarayı’nda düzenlenen seminere Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Seminerde ilk konuşmayı yapan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, yaşlı vatandaşları hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirtti. Demir konuşmasında, “Sizler bizlerin büyüklerisiniz ve bizim her şeyimizsiniz. Zamanında sizler bizlere her türlü fedakarlığı yaptınız. Bu güzel ülkeyi bu güzel yurdumuzu bugünlere kadar sizler getirdiniz. Bundan sonrada gözünüz arkada kalmasın. En güzel şekilde alıp bizden sonraki nesillere testlim edeceğiz. Ancak sizleri de hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız. Hayat devam ediyor. Bu devam eden hayat içerisinde de siz büyüklerimizin bizlerin sizleri en iyi biçimde rahat ettirmemiz ve huzurluluğunuz için bazı tedbirler alıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Ayşe Yalın ise yaşlı vatandaşların toplumundaki önemini vurguladı. Yalın, “Yaşadığımız yüzyıldaki en önemli konulardan biri toplumların yaşlanması. Çünkü gelişiyoruz ve endüstrileşiyoruz, geliştikçe ve endüstrileştikçe bakım artıyor. Bu da yaşlılık nüfusunu artırıyor ve dolayısıyla da ekonomik ve sosyal çözülmesi gereken bir yığın sorun bizi bekliyor. 21. yüzyılın başlarında hiçbir ülke yaşlılık bakımıyla ilgili uğraşmamıştır. Ortalama yaşlar 50, gençlik zamanlarına rastlamış bütün ölümler. Ancak tıp, bilim ve teknoloji üçgeni birbirine paralel gelişince birden bire ölümler azalmış, yaşlılık nüfusu artmış. 21. yüzyılda 2050’de dünyanın nüfusu 9 milyara yaklaşacak ve öngörülen sayı 2 milyar 65 yaşın üstünde kişi olacak. Bu da dünyada üretkenlik ve yaşlılığı getirir. Yaşlıları köşeye koyarsanız o bakım isteyen insan olur. Ama acaba ‘yaşlı üretebiliyor mu’ konusu tartışma oldu ve buna cevap olarak araştırmalarım bilim adamlarının ve ressamların 65 yaş üstünde eser verdiklerini gösteriyor ve bu sanatçılar yaşamlarına yıllar katarken yıllarına yaşam katmışlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: