Yaşlıları dolandıran çete çökertildi

Denizli merkez, Honaz, Kale, Çardak ve Çal ilçeleriyle Aydın’ın Kuşadası ilçesi ve Isparta’da düzenlenen eşzamanlı...

Denizli merkez, Honaz, Kale, Çardak ve Çal ilçeleriyle Aydın’ın Kuşadası ilçesi ve Isparta’da düzenlenen eşzamanlı operasyonda, yaşlıları yardım bahanesiyle dolandıran üç kişi yakalandı.
Zanlıların, kendilerini kimi zaman belediye görevlisi, kimi zaman zengin insanlara ait yardım malzemelerini dağıtmakla görevli kişiler olarak tanıtıp sözde patates, soğan, odun ve 50 lira para yardımında bulunacaklarını söyleyerek, mağdurlara 100 lira verip üstü olan 50 lirayı istediği belirtildi. Yaşlı kişiler, üstünü getirmek için eve girdiğinde takip ederek paranın yerinin öğrenerek çaldığı iddia edilen B.I., E.U. ve O.Ü. gözaltına alındı. Zanlıların ayrıca mahkemeden ceza almış, dosyaları Yargıtay’a temyize giden kişileri de ceza indirim yaptıracakları vaadiyle dolandırdığı tespit edildi. Şüphelileri uzun süre takip eden polis ekipleri, operasyonda suçta kullanıldığı değerlendirilen 519 mahkeme kararı, duruşma ve ifade tutanaklarıyla dolandırıcılıkta kullanılan 43 bin 550 lira para ele geçirdi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan B.I. ve E.U. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken elebaşı olduğu iddia edilen O.Ü. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz