Yaşlıların Büyük Gösterisi

Mersin’in merkez Mezitli ilçesindeki bir huzurevinde kalan yaşlıların performansı büyük beğeni topladı. Mersin Valisi Hasan...

Mersin’in merkez Mezitli ilçesindeki bir huzurevinde kalan yaşlıların performansı büyük beğeni topladı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu’nun katıldığı etkinlikte, Demans, Alzheimer ve felçli hastalardan oluşan yaşlılar korusu türküler söyledi, yaşlılar çocuklarla dans etti.

Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Mezitli Gönül Elçileri’nin katkılarıyla düzenlenen Özel Mersin Bahar Huzurevi 10. Geleneksel Sanat Etkinlikleri programına katıldı. Sahil Martı Otel’de gerçekleşen etkinlikte Güzeloğlu ve eşi, yaşlılara gül dağıttı. Huzurevi sakinleri ile Mezitli Belediyesi Çocuk Korosu eşliğinde hazırlanan müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte, 95 yaşındaki Zeki Gözübüyük’ün söylediği ‘Urfa Türküsü’ büyük beğeni topladı. Demans, Alzheimer ve felçli hastalardan oluşan koroda, konuşma yetisini kaybetmiş olan Hatice Arı adlı yaşlının şarkılara eşlik etmesi duygulu anların yaşanmasına neden olurken, yaşlıların çocuklarla beraber sergilediği dans gösterileri de büyük ilgi gördü. Korodaki vatandaşların isteğini kırmayan Güzeloğlu ve eşi, koro ile birlikte ‘Mavi Boncuk’ şarkısını söylediler.

Reklam
Reklam

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, yaş almanın hayatın olmazsa olmazı temel bir gerçeği olduğunu belirterek, “Ama mutlu yaşamak, güzel bir hayatı paylaşarak yaş almak herhalde hepimizin isteği ve arzusu olsa gerek. Yaşadığınız hayat her ne olursa olsun, neyi size taşırsa taşısın değişmeyen şey, yıllar içerisinde yaş almak ve yaşlanmaktır” diye konuştu.

Yaşlanırken en önemli ve en değerli kavramın yalnız kalmamak olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, “Çevrenizde sevgiyle ilgiyle dostlukla sizi saran bir kuşak, bir çember ve bir ilgi içinde bulunmaktır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve hükümetinin amacı da yaşlılarımızın ilgi ve sevgi temelinde, her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak bir çerçevede yaşlanmalarını, yaşlılık dönemlerini sağlık ve mutluluk içerisinde geçirmelerini sağlamaktır” dedi.

Son 10 yılda hükümetin yaşlılara dönük çok önemli sosyal politikaları hayata geçirdiğine işaret eden Güzeloğlu, “Özel huzurevlerimiz dahil olmak üzere, tedavi gereken büyüklerimizin tedavisinden her konudaki beklentilerini karşılamaya, mutlu olmalarını sağlamaya dönük bütün projelerde biz devlet olarak bütün kaynakları tahsis ettik. İşte o kaynakların sağladığı imkanlarla ilimizde bulunan 6 özel huzurevimiz ile devletimizin sorumluluğundaki 2 büyük huzurevimizde bakım gerektiren tüm yaşlılarımıza biz katkılarımızı ve desteklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yaşlılara sevgi ve ilgi gösterilmesini isteyen Güzeloğlu, onlardan bir dost sıcaklığının esirgenmemesi gerektiğini söyledi. Yaşlılara Saygı Haftası içerisinde ve gelecek her günde bu tür buluşmaların çoğalmasını dileyen Güzeloğlu, Mersin’deki nüfusun yaklaşık yüzde 7,25’inin 65 yaş ve üstü olduğunu, bu oranın 1 milyon 700 bin olan il nüfusunun yaklaşık 122 binine denk geldiğini bildirdi. Güzeloğlu, “Bu aslında bir zenginliğimizdir. Hayatın akışı içerisinde ve yaşam kalitesinin iyileşmesiyle Türkiye’de ortalama yaş ve ömür süresi uzuyor. Bu, kalkınmaya dayalı bir gelişme göstergesi olmakla birlikte nüfusun içerisinde artık giderek önemli ve büyük bir oranda yaşlılarımızın çoğaldığını ve onlarla birlikte olma sorumluluğumuzun arttığını gösteriyor. Tabi ki hedef genç, dinamik ve eğitilmiş bir nüfustur. Ama şüphesiz her bireyimizin de sağlıklı ve kaliteli yaşlanmasına katkıda bulunmak ta hedeflerimiz arasındadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu’na bir plaket takdim edilirken, birlikte pasta kesildi. Etkinlik, Mezitli Kaymakamlığı önderliğindeki Mezitli Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla huzurevi sakinleri tarafından hazırlanan takı tasarım, ebru sanatı ve ahşap boyamadan oluşan serginin gezilmesiyle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: