“yaşlıların Hukuksal Hakları” Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşayan Kütüphaneler Topluluğu tarafından “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla “Yaşlıların Hukuksal Hakları” başlıklı...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşayan Kütüphaneler Topluluğu tarafından “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla “Yaşlıların Hukuksal Hakları” başlıklı konferans düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan konferansa, Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adnan Aydın konuşmacı olarak davet edildi. Açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Faruk Tan, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle etkinliklerimizle birlikte konferanslarımıza da devam ediyoruz. Bugün Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adnan Aydın Yaşlıların Hukuksal Hakları konusunda bir konferans verecek” dedi.

Reklam
Reklam

Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adnan Aydın konuşmasında, “Yaşlılarla ile ilgili ilk büyük girişim 1982 yılında Viyana’da yapıldı. Bununla birlikte bu konuda büyük ilerlemeler görüldü. Yaşlıların kendi hayatını sürdürebilmesi için toplumdan destek görmesi gerekiyor. Yaşlılar emeklilik yaşının belirlenmesi ve emeklilik koşullarının tanımlanmasında söz sahibi olmalıdır. Yaşlılara bireysel potansiyellerini ve yeteneklerini gerçekleştirebilecek imkan sağlanmalıdır. 2002 yılında tekrar birçok ülkenin katılımıyla büyük bir toplantı daha düzenlendi. Ve bu toplantıyla birlikte yaşlılarla ilgili daha geliştirilebilir kararlar kabul edildi” diye konuştu.

Konuşmasını görsel bir sunumla da destekleyen Aydın, yaşlılar ile ilgili anayasada yer alan maddelerden söz etti. Av. Adnan Aydın, “Huzurevinde çalışan görevlilerin bir farkı vardır. Söz konusu görevli kişi, yaşlıya herhangi fiziki ya da ruhsal bir hakarette bulunması halinde 3’te 1 oranında daha fazla ceza almaktadır. Yine başka bir maddede kendini idare edemeyecek bir yaşlıyı terk eden kişi, üç aydan iki yıla kadar ceza almaktadır. 98. maddeye göre ise, sokakta mağdur bir durumda bulunan yaşlı insanlara yardım veya bildirim yükümlüğünün yerine getirilmemesi, dolayısıyla kişinin o halde bırakılması veya ölmesi durumunda üç yıla kadar hapis cezası verilmektedir. O yüzden bu insanlarımızı gerekli birimlere bildirerek vatandaşlık görevimizi yerine getirmemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrencinin de yer aldığı konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi. Konferansın sonunda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Av. Adnan Aydına plaket takdim etti. Konferansın ardından film gösterimine geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: