Yat Limanı İhale Aşamasına Geldi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mert Mildon, yat limanı projesinde ÇED raporunun...

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mert Mildon, yat limanı projesinde ÇED raporunun alındığını, projenin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mert Mildon, öncelikle Kordon boyundaki mevcut marinanın ıslah edilerek Çanakkale’ye yakışır bir yat limanı kazandırmayı düşündüklerini, ancak daha sonra bu yerin değiştirildiğini hatırlatarak, “Belediye Başkanımızın ve İmar Müdürlüğünün kent planlamasına önerileri doğrultusunda Yat Limanı için en uygun yerin Barbaros Mahallesi'ndeki deniz ve su sporları merkezi olduğu belirtilmiştir. Konunun teknik uzmanlarınca yapılan çalışmalarda bu yaklaşımı desteklemiş ve Belediye Başkanımızca önerilen yerde yat limanı çalışmalarına başlanmıştır. Belediye Başkanımız Yat Limanı projesini olumlu bulduğunu ve Çanakkale’ye yat limanı için talepte bulunduğunu belirtmiştir. Belediye Başkanımızın seçim çalışmaları sırasında da konu ile ilgili fikirlerinin bizimle aynı olduğunu gerek yazılı ve gerekse sözlü beyanatlarından hatırlıyoruz. ÇTSO olarak tek amacımız turizm kenti olmak isteyen Çanakkale’ye Yat Limanı kazandırmak, kent esnafına ve turizmin gelişmesine katkı sunmaktır. Bunu yaparken çalışmaların bütün giderleri Yönetim Kurulumuzca karşılanmış ve yat limanının tasarrufunun Çanakkale Belediyesi, İl Özel idaresi, Terzioğlu Vakfı ve ÇTSO katılımında bir tüzel kişilik bünyesinde olacağı açıkça belirtilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

"SIRA GELDİ İHALEYE"

Çanakkale Yat Limanı ÇED olumlu görüşünün alındığını da söyleyen Mildon, “Bunun anlamı bu projeyle ilgili bütün kurum ve kuruluşlar liman yapılmasının uygun olduğunu belirttiler. Çanakkale kurumlarının ortaklığında tüzel kişilik oluşumu sağlanarak Çanakkale’ye yat limanı kazandırılmak üzere proje ihale edilme aşamasına geldi. ÇTSO olarak Çanakkale’de kurumların işbirliği ile yaptıkları çalışmaların Kent Meydanı örneğinde olduğu gibi kentin geleceğine büyük katkı sunduğunu görüyoruz. Çanakkale’nin gelişimi için projelere kulp takmak, yokuşa sürmek, siyasete kurban etmek yerine bütün kurumların işbirliğinde çalışmamız gereği var” diye konuştu.

LAPSEKİ BALIKÇI BARINAĞININ DURUMU

Mildon, Lapseki Balıkçı Barınağı ile ilgili proje hazırlandığını da belirterek, şöyle devam etti:

“Lapseki’den üyelerimizin balıkçı barınaklarının atıl durumda bulunduğunu bu barınağın da ekonomiye kazandırılması için yönetim kurulumuzca çalışma yapılmasını istemişlerdir. Gün kaybetmeksizin başlatılan inceleme ve çalışmalarla Lapseki Balıkçı Barınağı'nın hem balıkçılarımızın kullanımına, hem de Çanakkale Turizmine kazandırılmasına imkan veren bir proje hazırlatılarak, Lapseki Su ürünleri Kooperatifi ile protokol imzalanmış ve konu hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından uygun görüş alınmıştır. Atıl durumdaki barınağın tasarrufunun Çanakkale marinasındaki koşullarla Odamıza verilmesi durumunda Lapseki ilçemizde yat limanına kavuşacak, barınak bütün balıkçı teknelerinin yanaşabileceği ve ürünlerini indirebilecekleri bir kullanıma sahip olacaktır. ÇTSO olarak Çanakkale’nin her alanda gelişimine katkı vermeyi görev biliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: