Yat Yarışları

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen, ERGO MIYC Kış Trofesi'nin yedinci ayak yarışları, başladı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen, ERGO MIYC Kış Trofesi'nin yedinci ayak yarışları, başladı.

Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilen kış trofesinin son ayağı olan ve iki gün sürecek yarışlara 16 yelkenli yat ile yaklaşık 150 yatçı katıldı. İlk gününde "offshore" kategorisinde düzenlenen yarışların, uluslararası yarış klasmanı olan IRC-1 ile IRC-2 ve IRC-3 olmak üzere üç sınıfta yapılacağı belirtildi.

Yarış komitesini taşıyan teknenin sabah saatlerinde denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından yatlar marinadan ayrılarak sırayla körfeze çıktı. Rüzgarın hızının yeterli düzeye ulaşmasının ardından yatçılar, öğle saatlerinde hakem heyetinin verdiği startla yarışa başladı.

Reklam
Reklam

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak ayında başlayan kış trofesinin son ayak yarışlarını yaptıklarını söyledi.

Hava şartlarının yarış için çok uygun olduğunu, yatların varış noktasına tahminlerinden önce ulaşmasını beklediklerini ifade eden Kesgin, "Yarışlara Marmaris'in yanı sıra İstanbul, İzmir ve Ankara'dan gelen yatçılar katılıyor. Yarışların ardından düzenleyeceğimiz geceyle dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz" dedi.

ERGO MIYC Kış Trofesi yedinci ayağın, yarın koy içinde üç sınıfta yapılacak tek yarışla devam edeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: