Yatağan Bıçakları Markalaşıyor

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Yüzyıllardır bıçak ve kılıç üretim merkezi olan Yatağan'da üretilen bıçakların markalaştırılarak dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

"Tek başıma günde 10 bıçak yapıyorum" Bıçak ustası Fuat Öztürk de bıçakçılığın ata mesleği olduğunu ve çocukluğundan beri bu işi yaptığını belirterek, beldede her evin altında küçük bir atölye olduğuna işaret etti. Kurban Bayramından altı ay önce kurban bıçağı yapımına başladıklarını anlatan Öztürk, "Ondan önce sebze meyve bıçakları, küçük bıçaklar yapılıyor. Ondan sonra herkes kurban bıçağına geçiyor. İşçiliği çok olursa bu gibi günde tek başıma 10 bıçak yapıyorum. Tamamen el işçiliği ile yapıyoruz. Ham çeliği, bıçak şeklinde keserek işe başlıyoruz. Bir tek bıçak 129 defa elden geçiyor" diye konuştu. Bıçakların satışını yapan Yusuf Doğan ise üretilen bıçakları yurt dışına ihraç ettiklerini, Balkan ülkeleri ve İngiltere'ye ürün gönderdiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz