Yatağan'da 10 Yılda 87 Bin Fıstıkçamı Dikildi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde ağaç dikim sezonu Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yatağan’a bağlı Gökgedik Köyü’nde...

Muğla’nın Yatağan ilçesinde ağaç dikim sezonu Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yatağan’a bağlı Gökgedik Köyü’nde düzenlenen tören ile açıldı.

Gökgedik Köyü’nde düzenlenen törende konuşan Yatağan Orman İşletme Müdürü H. Hakan Zeybek, 2002 yılında başlanan fıstıkçamı ormanı iyileştirme çalışmaları kapsamında 10 yılda 87 bin fıstık çamı dikildiğini belirtti.

Yatağan’a bağlı Gökgedik Köyü’nde düzenlenen tören ile ağaç dikim sezonu açıldı. Ağaç dikim törenine Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, Yatağan Orman İşletme Müdürü H. Hakan Zeybek, Yatağan Emniyet Müdürü Oğuz Kaan Akçal, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Talat Tosunoğlu, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Bekir Doğan Demir, Orman İşletme Bölge Şefleri, Gökgedik Köyü Muhtarı Nizamettin Arıkan, Turgut Şehit Güngör Çetinkaya Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Gökgedik Köyü’nde düzenlenen ağaç dikim töreninde konuşan Yatağan Orman İşletme Müdürü H. Hakan Zeybek, amaçlarının fıstık çamı ormanlarını çoğaltmak, gençleştirmek ve orman köylüsünün gelir seviyesine katkı sağlamak olduğunu belirterek; “Müdürlüğümüz Turgut Orman İşletme Şefliği’nde Katrancı, Turgutlar, Kınkköy, Hisarardı ve Gökgedik köylerinde 1625 hektar alanda Fıstık Çamı Ormanı bulunmaktadır. Yüzyıllardır bu ormanlar burada bulunmakta ve her geçen gün yaşlanmakta ve ölmekteler. Etrafımızdaki ağaçların ne kadar yaşlandığını ve kendiliğinden çürüyerek yıkıldıklarını görmekteyiz. Bu iyileştirme adı altındaki dikim çalışmalarının ana amacı köyümüzün Fıstıkçamı ormanını çoğaltmak, gençleştirmek ve köylümüzün gelir seviyesine katkıda bulunmaktır” dedi.

Zeybek, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2002 yılından bu yana 87 bin fıstık çamı dikildiğini vurgulayarak; “Orman Teşkilatı olarak 2002 yılında başladığımız gençleştirme çalışmalarına bu bölgede sona yaklaşmaktayız. Bugüne kadar 1410 hektar sahada dikim çalışması yaptık. 2 yıl sonra bu dikim çalışmalarını tamamlayacağız. Bu çalışmaları yaparken yıllık ortalama 100 bin lira civarında para harcıyoruz. Bugüne kadar 87.540 fidan dikildi. Köylümüzden tek beklentimiz ormanlarımıza sahip çıkmaları koruyup kollamalarıdır. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan dikimler sonrası vatandaşların fıstıkçamlarını kendi ağaçları gibi korumasını isteyen Orman İşletme Müdürü Zeybek; “Bölgemizde yüzyıllardır bulunan ağaçlar yaşlandıkları için artık çürüyerek yıkılıyor. Orman işletme olarak bizler ormanlarımızın gençleştirilmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Kamuoyunda dolaşan “fıstık çamları köylünün elinden alınacak” söylentilerine itibar etmeyin. Bunlar sadece söylentiden ibaret, fıstıkçamları orman köylüsünündür. Bu nedenle yeni dikilen ağaçları kendi ağaçlarımız gibi koruyalım. Bizler böylelikle ormanlarımızın geleceğini garantiye almak istiyoruz” dedi.

Müdür Zeybek’in ardından konuşma yapan Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven; “Fıstıkçamları orman köylümüz için çok önemli bir gelir kaynağı. Ayrıca ormanlar gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel mirastır. Yapılmakta olan iyileştirme çalışmaları ile orman köylümüzün gelir seviyesi artmaktadır. Bu yıl içinde iyileştirme çalışmaları kapsamında orman içi alanlara ve açık alanlara 18 bin fıstıkçamı dikilecek. Bugün düzenlenen tören ile ağaç dikme çalışmaları başlıyor. Ormanlarımızın gençleştirilmesi ve gelecek nesillere bırakılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in konuşmasının ardından Menteşeçayı İşletme Şefi Fatih Özcan ve Bağyaka İşletme Şefi Bekir Kulaksız tarafından ağaç dikimi sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme sonrası törene katılan protokol, Turgut Şehit Güngör Çetinkaya Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar tarafından fıstık çamları dikildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: