Yatağan'da Ayser-Kazım Eren Ortaokulu Açıldı

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesinde, hayırsever Ayser Eren tarafından yaptırılan ortaokul törenle hizmete açıldı....

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesinde, hayırsever Ayser Eren tarafından yaptırılan ortaokul törenle hizmete açıldı. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, 77 yaşındaki Eren tarafından 400 bin liraya yaptırılan sekiz derslikli okul, 75 günde tamamlandı. Hayırseverin kendisi ve eşinin ismini taşıyan Ayser-Kazım Eren Ortaokulu’nda, 109 öğrenci öğrenime başladı.

Okulun bahçesinde düzenlenen açılış törenine CHP Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Haşmet Işık, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayser Eren, açılış konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, yeni okulda öğrencilerin güzel öğrenim alması temennisinde bulundu. Başkan Gencel ise Milli Eğitim sistemindeki 4+4+4 düzenlemesinden sonra yeni binanın ortaokul yapıldığını belirterek, "Binanın önceki haliyle eğitimde gerçekten çok zorlanacaktık, çünkü 50 yıllıktı. Ayser teyzemin beldemizde bu okulu yapması, bizi son derece mutlu etti. Eskiden dört muallim ve sekiz medresesi olan bir beldeyiz. Okuma yazma oranı yüzde 100. Bu seviyeyi geleceğe taşımak için eğitim yuvalarına ihtiyacımız olacak." dedi. Vali Şahin ise birkaç ay önce hayırsever aileyle protokol imzaladıklarını kaydederek, "Bu kadar kısa sürede gerçekleşmesini görmek büyük bir mutluluk. Eğitim döneminin başında böyle bir binanın hazırlanması çok önemli bir başarı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Başkan Gencel tarafından hayırsever Eren’e teşekkür plaketi verilerek, protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz